Българин изработва соларни барбекюта

31.08.2017
Българин изработва соларни барбекюта

Соларното барбекю е концепция, която тепърва набира скорост и се разпространява по света. Тя е логичното продължение на тенденцията да се заменят горивата с възобновяеми източници на енергия. Някои от водещите компании на аутдор екипировка също са се ориентирали към тази ниша и на пазара вече могат да бъдат намерени соларни батерии за зареждане на мобилни устройства, соларни преносими котлони, а вече и соларни барбекюта.

Имена на българи често присъстват в редиците на световните откривателите. Ние от Camping.bg не знаем дали с изобретението си Георги Милошов ще попадне в тях, но му пожелаваме успех в развитието на идеята и проекта. За себе си той казва, че е упорит къмпингар и е приел разработката на барбекюто и като хоби, и като занаят. Попаднал е на идеята в чуждестранен сайт преди около 2 години. В последствие обаче ѝ прави някои собствени подобрения, за да придобие по-натурален вид и по-добро качество на изпичането на продуктите. Ето какво представлява неговото устройство.

Соларното барбекю се състои от вакуумна соларна тръба, отражател, продълговата иноксова ваничка с дървена дръжка и сет за почистване. Всичко това е събрано в дървена кутия, обработена с естествени масла против влага и UV-лъчи. Упоритият къмпингар добавя от себе си в дизайна и асемблирането именно дървената кутия, която освен за естествения вид на устройството, спомага и за защита на вакуумната тръба. 

На барбекюто могат да се приготвят меса, зеленчуци, колбаси и дори кафе. Нуждае се единствено от слънчева светлина и достига вътрешна температура от 300 градуса. Естествено, по външните компоненти не се отделя никаква топлина, за да е достатъчно безопасно за употреба. Може да се използва и в облачни дни като времето за приготвяне се удължава.  

Цената на соларното барбекю е 220 лв. Може да звучи доста на пръв поглед, но доставката и направата на отделните компоненти струват немалко пари и време и формират висока себестойност. До този момент Георги е изработил 10 устройства и може да се похвали с много добри отзиви. Ако вие искате да изпитате този продукт, не се колебайте да се свържете с него на miloshov.g @ gmail.com или 0882 01 88 71.

Camping.bg

препоръчани новини

Кой закон забранява къмпингуването на плажа?

Кой закон забранява къмпингуването на плажа?

С началото на летния сезон отново започна бурен дебат по отношение на свободното къмпингуване на морските плажове....

Camping.bg издаде Къмпинг карта на България

Camping.bg издаде Къмпинг карта на България

Излезе от печат първата по рода си Къмпинг карта на България. В нея ще откриете информация за 28 български...