Гръцката полиция налага глоби за диво къмпингуване, палене на огън, замърсяване и пренасяне на гориво

23.06.2017
Гръцката полиция налага глоби за диво къмпингуване, палене на огън, замърсяване и пренасяне на гориво

Общинската полиция в Гърция следи непрекъснато за нарушения на туристите, които летуват на къмпинг, предаде БНР. Както знаете, в Гърция е забранено къмпингуването извън регламентираните за това места. Наказанията започват от глоба от 150 евро, като нарушителите могат да бъдат осъдени и на лишаване от свобода за период до 3 месеца. В Гърция има много места, на които се къмпингува на диво, особено на предпочитаното от българите Халкидики.

Паленето на огън също е строго забранено, заради риска от горски пожари. Глобите за нарушителите са в размер на хиляди евро. А за замърсяване на плажната ивица или на други обществени места глобата е до 300 евро.

Кореспондентът на БНР в Гърция съобщава, че напоследък са зачестили случаите на глобени туристи, влизащи предимно от България и Македония, които пренасат гориво в туби. Добре е да знаете, че след граничните пунктове има полицейски екипи, които проверяват за пренасянето на допълнително гориво в автомобилите. Глобата е в зависимост от количеството внесено гориво, но се конфискува и превозното средство. Внасянето на допълнително гориво се тълкува като нелегален трафик на акцизна стока и много българи и гърци, които зареждат на по-ниска цена у нас, са останали без автомобили до сега.

Camping.bg

препоръчани новини

Супер луксозен градски глемпинг в Бевърли Хилс

Супер луксозен градски глемпинг в Бевърли Хилс

Гостите на Бевърли Хилс вече имат вече една алтернативна възможност за настаняване. Тя е т.нар. Veranda Suite в хотел...

Да нощуваш в летяща каравана

Да нощуваш в летяща каравана

Първото впечатление е, че хеликоптер е кацнал погрешка в този британски къмпинг. Но само така изглежда! Всъщност,...