Масови проверки в Гърция за диво къмпингуване

10.06.2018
Масови проверки в Гърция за диво къмпингуване

Гръцката полиция започна масови проверки за каравани и палатки до плажа. Налагат глоби също и за замърсяване на плажа и палене на огън, предаде кореспондента на БНР в Гърция. "Ще проверяваме стриктно за спазване на закона през целия туристически сезон", информират местните власти.

Проверките на гръцките власти за къмпингуване извън определените за това места започнаха от Халкидики. Контролът ще е постоянен в цялата страна, предупреждават от полицията. Глобените на Халкидики само в рамките на три дни вече са над 20 души, предимно чужденци, но и гърци, които са поставили палатки и каравани на брега на морето. Засега се налагат само парични глоби от 150 евро, но законът предвижда и възможност за наказване с лишаване от свобода до три месеца.

Общините са поставили табели в близост до брега, че свободното къмпингуване е позволено само на определени за това места. В северна Гърция, където повечето от туристите са българи, има табели и на български език.

При оставяне на отпадъци на плажа или дори в къмпинг, извън определените места, глобата е 300 евро. Полицията следи строго за това нарушение, отново предупреждават властите, с цел опазване на природата. Паленето на огън в близост до горски масиви, дори и без риск за пожар, е грубо нарушение на закона с глоба над 1 000 евро.

Camping.bg

Снимка: Camping.bg

препоръчани новини

Къмпинг Градина дава 30% отстъпка за края на лятото

Къмпинг Градина дава 30% отстъпка за края на лятото

Къмпинг Градина анонсира специална оферта за периода от 27.08 до 15.09 - 30% отстъпка от редовната цена на...

Camping.bg издаде Къмпинг карта на България

Camping.bg издаде Къмпинг карта на България

Излезе от печат първата по рода си Къмпинг карта на България. В нея ще откриете информация за 28 български...