Община Поморие ще изгражда къмпинг

04.04.2018
Община Поморие ще изгражда къмпинг

Поморие ще прави първия общински къмпинг по Южното Черноморие. Предложението на кмета Иван Алексиев беше положително гласувано на заседание на местния Общински съвет, предаде DarikNews.bg.

Решението на Общинския съвет  в Поморие от 03.04.2018 г. е във връзка с Докладна записка от кмета относно предоставяне за стопанисване и управление имотите в регулация с поставени бунгала за отдих и туризъм в местност ”Косата” и ползване на два от имотите за къмпинг.

"Предстои да съгласуваме някои неща – изграждане на необходимата инфраструктура, осигуряване на вода, ток, интернет. Ако не успеем тази година, то следващото лято със сигурност ще имаме работещ къмпинг“, заявява Алексиев пред Дарик.

От общината все още не били изчислили напълно колко точно ще струва изграждането на къмпинга, но според кмета инвестицията щяла да се възвърне в следващите няколко години.

Бъдещият общински къмпинг ще предоставя терени за разполагането на кемпери и каравани в общински имот в местността "Косата". Сега там има съществуващи бунгала.

Автор: Веселин Вълев
Camping.bg

препоръчани новини

От личен опит: къмпинг Градина

От личен опит: къмпинг Градина

Къмпинг Градина е носител на наградата „Любим къмпинг на Черноморското крайбрежие“ за 2015 г. и 2016 г.,...

От личен опит: къмпинг Иракли

От личен опит: къмпинг Иракли

Къмпинг Иракли е един от най-търсените и харесваните по българското Черноморие. Той се намира на едноименния залив, в...