Община Поморие ще изгражда къмпинг

04.04.2018
Община Поморие ще изгражда къмпинг

Поморие ще прави първия общински къмпинг по Южното Черноморие. Предложението на кмета Иван Алексиев беше положително гласувано на заседание на местния Общински съвет, предаде DarikNews.bg.

Решението на Общинския съвет  в Поморие от 03.04.2018 г. е във връзка с Докладна записка от кмета относно предоставяне за стопанисване и управление имотите в регулация с поставени бунгала за отдих и туризъм в местност ”Косата” и ползване на два от имотите за къмпинг.

"Предстои да съгласуваме някои неща – изграждане на необходимата инфраструктура, осигуряване на вода, ток, интернет. Ако не успеем тази година, то следващото лято със сигурност ще имаме работещ къмпинг“, заявява Алексиев пред Дарик.

От общината все още не били изчислили напълно колко точно ще струва изграждането на къмпинга, но според кмета инвестицията щяла да се възвърне в следващите няколко години.

Бъдещият общински къмпинг ще предоставя терени за разполагането на кемпери и каравани в общински имот в местността "Косата". Сега там има съществуващи бунгала.

Автор: Веселин Вълев
Camping.bg

препоръчани новини

Кемпер среща между България и Турция

Кемпер среща между България и Турция

Турският кемпер и караванинг клуб "Тракия" (Trakya Kamp Ve Karavan Dernegi) ще бъде домакин на есенна...

Резултати от класацията на къмпингите в България 2018 г.

Резултати от класацията на къмпингите в България 2018 г.

През месец септември се проведе четвъртото издание на Годишната класация на къмпингите в България #BestBGcamp2018....