Топ 5 най-луксозни кемпери в света

24.10.2015
Топ 5 най-луксозни кемпери в света

Кемперът не е просто мобилно средство за настаняване. То е хоби, лукс, имидж, начин на живот. По-долу ще ви представим 5 къщи на колела, всяка от които струва повече от ваканционен имот, а някои от тях са притежание на петролни шейхове.

Идеята на къмпинга е досегът с природата и прекарването на определено време при условия, които задоволяват само най-нужните потребности на туристите. Това обаче вече е на път да се промени. През последните години все повече набира сила една разновидност на къмпинга, наречена глемпинг ("glamping") - комбинация от английските думи "glamour" и "camping".

Това ново течение е може би най-видимо в развитието на кемперите. Някои от тях са с цени като на апартамент в Манхатън. Ще ви покажем най-луксозните 5 от тях. Посочените цени са без вносните мита и такси за Европейския съюз, така че, ако се замислите за такъв, добавете още едни 60% отгоре върху цената в долари.

5. На Пето място се нарежда "2015 Newmar King Aire"

С 600 к.с. турбо дизелов двигател няма да усетите нито за миг липса на мощност, а за сигурността ви се грижат системи, заети от космическата индустрия. На ваше разположение е също така целият лукс, за който някога сте мечтали. Само за пример - главната спалня има самостоятелна баня с тоалетна. Цена: $738,645.

4. Четвъртото място е за "2015 Foretravel IH-45 Luxury Motor Coach"

Компанията от Тексас Foretravel произвежда кемпери от 1967 г. и несъмнено те са едни от най-добрите в света. Невероятно тихото шаси Travelride, собствена разработка на компанията, е с конструкция, подобна на самолетната - вибрациите и шумът се абсорбират от пода и стените. Кемперът е "разтегаем" - в спряло положение може да включите функцията за разширяване на стаите извън широчината на кемпера, с което да си осигурите допълнително пространство. Също така в кемпера има  вграден генератор с мощност 2 мегавата. Цена: ($1,300,000)

топ 5 на най-луксозните кемпери в света

3. Трето място в класацията заема "2015 Prevost H3-45 VIP"

Това напрактика е преработен автобус. Със своята височина от 3,8 м. той е най-високият кемпер в своя клас и това дава възможност на шофьора и пътниците да се наслаждават на невероятни гледки. Центърът на тежестта се поддържа ниско благодарение на специалните материали използвани за производството му. Производителят Prevost описва своя продукт като "класически и вечен". Цена: $1,600,000

Топ 5 най-луксозни кемпери в света

2. Второ място е за "Featherlite Vantare Platinum Plus"

Трудно е да се прецени отвътре или отвън. Интериорът е съчетание от кристали Swarovski, мрамор и махагон. Да не забравим да споменем и ръчно шитата италианска кожа и меден обков. Техническото оборудване на кемпера включва GPS системата Avic N-2, която дава в реално време данни за трафика и анализира атмосферните условия. Резервоарът побира 900 литра гориво, което при европейските цени едно негово пълнене е доста сериозна сума. Цена: $2,500,000

Топ 5 най-луксозни кемпери в света

1. Първенец е "Marchi Mobile EleMMent Palazzo"

Няма по-луд дизайн на превозно средство от този. За сумата от 3 млн. долара получавате модерен дворец на колела. Шофьорската кабина е подобна на тази от филма Стар трек със заемки от тези на самолетите и яхтите. Купувачите са основно арабски петролни шейхове, които не правят компромис с лукса, дори и когато са в средата на пустинята. Цена: $3,000,000

Топ 5 най-луксозни кемпери в света

препоръчани новини

Кой закон забранява къмпингуването на плажа?

Кой закон забранява къмпингуването на плажа?

С началото на летния сезон отново започна бурен дебат по отношение на свободното къмпингуване на морските плажове....

Camping.bg издаде Къмпинг карта на България

Camping.bg издаде Къмпинг карта на България

Излезе от печат първата по рода си Къмпинг карта на България. В нея ще откриете информация за 28 български...