Airstream Atlas - когато най-големите си стиснат ръцете

09.10.2017
Airstream Atlas - когато най-големите си стиснат ръцете

"Най-доброто от всичко е тук" гласи слогана в рекламата на кемпера Airstream Atlas, модел 2018 г. И наистина, когато световните лидери при караваните и при автомобилите се съберат, не се и съмняваме, че общият им продукт ще е нещо различно от "изключителен". Нека видим:

Airstream Atlas използва шасито от Mercedes-Benz Sprinter 3500 и двигател Mercedes-Benz 3.0L V6 Turbo Diesel със 188 к.с. Скоростната кутия е автоматична 5-степенна. Както можете да се досетите кемперът разполага и с всички модерни системи за сигурност на пътя: адаптивна ESP система, асистенти за посоката на движение, за предпазване от сблъсък, задна и странични камери с монитор, безброй еърбези и други.

Airstream Atlas има въздушно задно окачване, което се настройва автоматично, според терена. Благодарение на него производителят обещава меко и комфортно возене.

Няколко думи и за дизайна. Отвън кемперът е "обут" с алуминиеви джанти Alcoa DuraBright, боядисан е със специална металик боя на BASF.

Клиентите могат да избират между два модела на интериора: Columbian Walnut и Beach Wood.

  

Atlas е първият Airstream с разтягаща се стена. Това разширява вътрешното пространство и дава възможност диванът да се превърне в супер удобно голямо легло.

Супер удобно значи наистина това. Леглото е оборудвано със специалната ергономична система за спане Froli.

   Накратко и за технологичното оборудване. Кемперът идва стандартно с 40” LED Smart TV, субуфери, мултиплекс система с централизирано управление на климатика, осветлението и т.н.

На покрива на Atlas е монтирана соларна система с мощност 300 W, а отделно разполага с ултратих дизелов генератор 3,2 kW. В банята е наличен проточен бойлер.

Atlas идва със следните стандартни гаранции: 3 години или 36 000 мили (58 000 км) от Airstream и Mercedes и 5 години или 100 000 мили (161 000 км) на двигателя от Mercedes.

Прави впечатление, че фотосесиите в брошурата за САЩ и промо видеотата са с възрастна двойка. Изглежда хората от третата възраст са таргета за модела. Засега в Европа Airstream Atlas не се предлага.

Официално обявената цена на Atlas на сайта на Airstream е от $ 215 900.

Вижте и едно от рекламните видеа за модела:

Camping.bg

Снимки: Airstream

препоръчани новини

Новите модели каравани и кемпери за 2018: Caravelair, KABE и Herocamper

Новите модели каравани и кемпери за 2018: Caravelair, KABE и Herocamper

На туристическото и къмпинг изложение CMT в Щутгарт през януари се представят над 1 000 кемпера и каравани, като...

България е в дъното на Европа по брой нощувки в къмпинги

България е в дъното на Европа по брой нощувки в къмпинги

България се намира в т.нар. "златната среда" - 19-то място от 36 изследвани държави по общ брой на...