B-Turtle - надуваема вело-каравана

13.06.2018
B-Turtle - надуваема вело-каравана

Австрийците от GentleTent, специалисти в надуваемите палатки, постепенно започват за адаптират технологията си и в мобилни варианти. Разработката им B-Turtle представлява иновативна вело-каравана, която за броени минути се надува до шикозно място за нощувка на двама души.

Къмпинг ремаркето е леко, тежи само 30 кг и е подходящо за продължителни велотурове. В шасито му е вграден багажник с обем 120 литра, а отгоре е покрит с PVC защитно покривало.

Преобразуването от ремарке в каравана отнема между 10 и 20 минути. Леглото вътре е с размер 210х130 см, на височина 73 см от земята и издържа до 200 кг тежест. Специални крака стабилизират вело-караваната при разпънато положение. Входът е вестибюл с височина 2 метра, който е удобен и за съхранение на багаж при нощувка.

Надуваемата палатка се прибира обратно в ремаркето за около 10 минути. Тя може и да се отдели от него, като така ремаркето става само товарно.

Както вече споменахме, B-Turtle е със собствено тегло 30 кг, а размерите му в сгънато състояние са 110 x 79 x 58 см и 160 см дължина с теглича. Не се препоръчва използването му по планински и оффроуд пътища.

Цената на B-Turtle е 2 990 евро, в която получавате: ремарке, надуваема палатка, обтегачи, колчета, комплект за ремонт и ръчна помпа.

Източник: NewAtlas.com

Снимки: GentleTent

препоръчани новини

Стартира класацията на къмпингите в България за 2018 г.

Стартира класацията на къмпингите в България за 2018 г.

Годишната класация на къмпингите в България #BestBGcamp2018 вече е в ход. Тя се провежда за четвърта поредна...

От личен опит: къмпинг Градина

От личен опит: къмпинг Градина

Къмпинг Градина е носител на наградата „Любим къмпинг на Черноморското крайбрежие“ за 2015 г. и 2016 г.,...