B-Turtle - надуваема вело-каравана

13.06.2018
B-Turtle - надуваема вело-каравана

Австрийците от GentleTent, специалисти в надуваемите палатки, постепенно започват за адаптират технологията си и в мобилни варианти. Разработката им B-Turtle представлява иновативна вело-каравана, която за броени минути се надува до шикозно място за нощувка на двама души.

Къмпинг ремаркето е леко, тежи само 30 кг и е подходящо за продължителни велотурове. В шасито му е вграден багажник с обем 120 литра, а отгоре е покрит с PVC защитно покривало.

Преобразуването от ремарке в каравана отнема между 10 и 20 минути. Леглото вътре е с размер 210х130 см, на височина 73 см от земята и издържа до 200 кг тежест. Специални крака стабилизират вело-караваната при разпънато положение. Входът е вестибюл с височина 2 метра, който е удобен и за съхранение на багаж при нощувка.

Надуваемата палатка се прибира обратно в ремаркето за около 10 минути. Тя може и да се отдели от него, като така ремаркето става само товарно.

Както вече споменахме, B-Turtle е със собствено тегло 30 кг, а размерите му в сгънато състояние са 110 x 79 x 58 см и 160 см дължина с теглича. Не се препоръчва използването му по планински и оффроуд пътища.

Цената на B-Turtle е 2 990 евро, в която получавате: ремарке, надуваема палатка, обтегачи, колчета, комплект за ремонт и ръчна помпа.

Източник: NewAtlas.com

Снимки: GentleTent

препоръчани новини

Къмпинг Градина дава 30% отстъпка за края на лятото

Къмпинг Градина дава 30% отстъпка за края на лятото

Къмпинг Градина анонсира специална оферта за периода от 27.08 до 15.09 - 30% отстъпка от редовната цена на...

Camping.bg издаде Къмпинг карта на България

Camping.bg издаде Къмпинг карта на България

Излезе от печат първата по рода си Къмпинг карта на България. В нея ще откриете информация за 28 български...