B-Turtle - надуваема вело-каравана

13.06.2018
B-Turtle - надуваема вело-каравана

Австрийците от GentleTent, специалисти в надуваемите палатки, постепенно започват за адаптират технологията си и в мобилни варианти. Разработката им B-Turtle представлява иновативна вело-каравана, която за броени минути се надува до шикозно място за нощувка на двама души.

Къмпинг ремаркето е леко, тежи само 30 кг и е подходящо за продължителни велотурове. В шасито му е вграден багажник с обем 120 литра, а отгоре е покрит с PVC защитно покривало.

Преобразуването от ремарке в каравана отнема между 10 и 20 минути. Леглото вътре е с размер 210х130 см, на височина 73 см от земята и издържа до 200 кг тежест. Специални крака стабилизират вело-караваната при разпънато положение. Входът е вестибюл с височина 2 метра, който е удобен и за съхранение на багаж при нощувка.

Надуваемата палатка се прибира обратно в ремаркето за около 10 минути. Тя може и да се отдели от него, като така ремаркето става само товарно.

Както вече споменахме, B-Turtle е със собствено тегло 30 кг, а размерите му в сгънато състояние са 110 x 79 x 58 см и 160 см дължина с теглича. Не се препоръчва използването му по планински и оффроуд пътища.

Цената на B-Turtle е 2 990 евро, в която получавате: ремарке, надуваема палатка, обтегачи, колчета, комплект за ремонт и ръчна помпа.

Източник: NewAtlas.com

Снимки: GentleTent

препоръчани новини

Кой закон забранява къмпингуването на плажа?

Кой закон забранява къмпингуването на плажа?

С началото на летния сезон отново започна бурен дебат по отношение на свободното къмпингуване на морските плажове....

Camping.bg издаде Къмпинг карта на България

Camping.bg издаде Къмпинг карта на България

Излезе от печат първата по рода си Къмпинг карта на България. В нея ще откриете информация за 28 български...