Nimbus - електрическият кемпер на бъдещето?

11.01.2018
Nimbus - електрическият кемпер на бъдещето?

Големият недостатък на концептуалните автомобили е това, че обикновено остават само такива. В същото положение засега е и електрическият кемпер на бразилците от Hemisferio Criativo, въпреки високите оценки от експерти от целия свят.

Според създателите си, Nimbus е приключенско провезно средство за кратки и дълги разстояния, за градски условия, както и за офроуд. Предвиден е да бъде задвижван от електромотор с мощност 180 к.с., захранван от литиево-йонни батерии, които пък от своя страна се зареждат постоянно от малък генератор на течно гориво, както и от слънчеви панели. Конструкцията на Nimbus е здрава и лека - изградена от въглеродни нишки, титан и алуминий, благодарение на което разходът му следва да бъде около 1,3 л/100 км.

Кемперът предлага избор от четири режима на движение - икономичен, стандартен, бърз и 4х4. Чупещият хидравличен волан и регулируемите седалки не са нищо ново, но предлагат максимален комфорт по време на шофиране. За улеснение при паркиране Nimbus разполага с парктроник и задна камера, която служи и като дигитално огледало за обратно виждане изведено на централния дисплей на таблото.

Nimbus е с капацитет за пет пътника, като за тяхната сигурност има 6 еърбега. А панорамните прозорци дават максимална видимост отвътре, като подобряват комфорта и сигурността при нощно каране или при лоши атмосферни условия.

Контролното табло на Nimbus предоставя информация за скоростта, заряда на батериите, GPS, температура на двигателя и т.н. Централният 7" тъчскрийн дисплей дава достъп до всевъзможна полезна информация за пътниците, включително музика и интернет приложения - Скайп, социални мрежи и имейл.

Ето и техническите характеристики:

  • Габарити: 2.10 x 4.20 x 2.60 м
  • Тегло: 1.620 кг
  • Брой врати: 5 
  • Автономно движение: 260 - 320 км
  • Максимална скорост: 130 - 160 км/ч
  • Ускорение 0-100 км/ч: 13 сек.
  • Багаж: 470 л вътрешен, 300 л + 200 л на покрива, общо до 600 кг

Camping.bg

Информация и снимки: hemisferiocriativo.com

препоръчани новини

Новите модели каравани и кемпери за 2018: Caravelair, KABE и Herocamper

Новите модели каравани и кемпери за 2018: Caravelair, KABE и Herocamper

На туристическото и къмпинг изложение CMT в Щутгарт през януари се представят над 1 000 кемпера и каравани, като...

България е в дъното на Европа по брой нощувки в къмпинги

България е в дъното на Европа по брой нощувки в къмпинги

България се намира в т.нар. "златната среда" - 19-то място от 36 изследвани държави по общ брой на...