Nimbus - електрическият кемпер на бъдещето?

11.01.2018
Nimbus - електрическият кемпер на бъдещето?

Големият недостатък на концептуалните автомобили е това, че обикновено остават само такива. В същото положение засега е и електрическият кемпер на бразилците от Hemisferio Criativo, въпреки високите оценки от експерти от целия свят.

Според създателите си, Nimbus е приключенско провезно средство за кратки и дълги разстояния, за градски условия, както и за офроуд. Предвиден е да бъде задвижван от електромотор с мощност 180 к.с., захранван от литиево-йонни батерии, които пък от своя страна се зареждат постоянно от малък генератор на течно гориво, както и от слънчеви панели. Конструкцията на Nimbus е здрава и лека - изградена от въглеродни нишки, титан и алуминий, благодарение на което разходът му следва да бъде около 1,3 л/100 км.

Кемперът предлага избор от четири режима на движение - икономичен, стандартен, бърз и 4х4. Чупещият хидравличен волан и регулируемите седалки не са нищо ново, но предлагат максимален комфорт по време на шофиране. За улеснение при паркиране Nimbus разполага с парктроник и задна камера, която служи и като дигитално огледало за обратно виждане изведено на централния дисплей на таблото.

Nimbus е с капацитет за пет пътника, като за тяхната сигурност има 6 еърбега. А панорамните прозорци дават максимална видимост отвътре, като подобряват комфорта и сигурността при нощно каране или при лоши атмосферни условия.

Контролното табло на Nimbus предоставя информация за скоростта, заряда на батериите, GPS, температура на двигателя и т.н. Централният 7" тъчскрийн дисплей дава достъп до всевъзможна полезна информация за пътниците, включително музика и интернет приложения - Скайп, социални мрежи и имейл.

Ето и техническите характеристики:

  • Габарити: 2.10 x 4.20 x 2.60 м
  • Тегло: 1.620 кг
  • Брой врати: 5 
  • Автономно движение: 260 - 320 км
  • Максимална скорост: 130 - 160 км/ч
  • Ускорение 0-100 км/ч: 13 сек.
  • Багаж: 470 л вътрешен, 300 л + 200 л на покрива, общо до 600 кг

Camping.bg

Информация и снимки: hemisferiocriativo.com

препоръчани новини

Кой закон забранява къмпингуването на плажа?

Кой закон забранява къмпингуването на плажа?

С началото на летния сезон отново започна бурен дебат по отношение на свободното къмпингуване на морските плажове....

Camping.bg издаде Къмпинг карта на България

Camping.bg издаде Къмпинг карта на България

Излезе от печат първата по рода си Къмпинг карта на България. В нея ще откриете информация за 28 български...