One Wild Life: Приключението в теб

13.09.2017
One Wild Life: Приключението в теб

Къмпингуването за мнозина е начин да избягат от градския стрес, да се върнат назад към природата и да намерят себе си. Някои хора успяват лесно да излязат от рамките на ежедневието и да освободят ума си, съзерзавайки звездите, луната, водата - природата около палатката, кемпера или караваната. За други  обаче това не е достатъчно и търсят допълнителни практики за почивка - медитация, йога, танци, които перфектно се съчетават с неограничената свобода, която ни дава къмпингуването.

Днес решихме да ви представим една страхотна възможност за разпускане и освобождаване на ума и тялото на къмпинг. Както се досещате, тя е насочена към втората група хора - търсачите на специални методи за почивка, себеопознаване и постигане на мечтите. Това е събитието на One Wild Life, наречено Приключението в теб. То ще се проведе за последен път през тази година, през идния уикенд - от 15 до 17 септември над с. Железница, на Витоша. Целта на проекта е себеоопознаване и изграждане на ясна визия, план и увереност за постигането на мечтите! Разговаряме в подробности с Влади от екипа на One Wild Life.

Разкажи ни за One Wild Life – от кога съществува, как възникна идеята, какво целите?

Ние сме трима приятели на еднакви вибрации и с обща цел, която се роди на един леко шамански проект в Чехия за себеопознаване и свързване с природата, в който участвахме заедно миналата есен. Решихме да споделим знанието, което сме натрупали с времето, обикаляйки по различни проекти, обучения и училища, свързани с най-вече неформални практики. С други думи искаме да учим за света не толкова от книгите, колкото от практическата страна. Не само да четем за различните видове комуникация, а да се поставим в ситуация и да изпитаме себе си, и да опознаем действията и реакциите на другия. Добре е да знаем за някой нов вид шаманско пречистване на тялото, още по-добре е да го изпитаме заедно. 

Предишното издание на "Приключението в теб" се проведе от 25 до 27 август. Как премина то? 

Имахме няколко събития това лято с около десетима участници, на които, поставяйки се в различни роли и ситуации, имахме възможността да видим и опознаем себе си. Останалите участници са като наши огледала, в които се вглеждаме и заедно след всяка активност анализираме случилото се.

Ние изграждаме сигурна и подкрепяща се среда, в която всички да се чувстват комфортно да бъдат себе си. Не можем да споделим много от нашите инструменти и способи, но със сигурност можем да уверим нашите участници, че ако те дадат 100% от себе си и са напълно отворени към новостите и към себе си, те ще навлязат по-дълбоко от преди в заешката дупка, където преживяванията са също така дълбоки и лични.

Традиционно събитието е на палатки на Витоша. Знаем, че по правило къмпингуването в Природен парк е забранено. Как провеждате събитието там?

Постарахме се да намерим точното място, което да е достатъчно усамотено за нашите активности и същевременно извън зоната на Природния парк, където паленето на огън и къмпингуването е позволено. Мисля, че сме късметлии в избора си.

Какво да очакват хората от предстоящия проект през идния уикенд?

Най-добре елате и се потопете в неизвестното без каквито и да било очаквания, ще бъдете приятно изненадани. Това ще бъде и последното ни приключение за сезона - "Приключението в теб" от 15 до 17 септември. Желаещите могат да се запишат, като попълнят тази форма. А повече информация може да намерите на фейсбук страницата на събитието.

Camping.bg

 

 

препоръчани новини

Стартира класацията на къмпингите в България за 2018 г.

Стартира класацията на къмпингите в България за 2018 г.

Годишната класация на къмпингите в България #BestBGcamp2018 вече е в ход. Тя се провежда за четвърта поредна...

От личен опит: къмпинг Градина

От личен опит: къмпинг Градина

Къмпинг Градина е носител на наградата „Любим къмпинг на Черноморското крайбрежие“ за 2015 г. и 2016 г.,...