One Wild Life: Приключението в теб

13.09.2017
One Wild Life: Приключението в теб

Къмпингуването за мнозина е начин да избягат от градския стрес, да се върнат назад към природата и да намерят себе си. Някои хора успяват лесно да излязат от рамките на ежедневието и да освободят ума си, съзерзавайки звездите, луната, водата - природата около палатката, кемпера или караваната. За други  обаче това не е достатъчно и търсят допълнителни практики за почивка - медитация, йога, танци, които перфектно се съчетават с неограничената свобода, която ни дава къмпингуването.

Днес решихме да ви представим една страхотна възможност за разпускане и освобождаване на ума и тялото на къмпинг. Както се досещате, тя е насочена към втората група хора - търсачите на специални методи за почивка, себеопознаване и постигане на мечтите. Това е събитието на One Wild Life, наречено Приключението в теб. То ще се проведе за последен път през тази година, през идния уикенд - от 15 до 17 септември над с. Железница, на Витоша. Целта на проекта е себеоопознаване и изграждане на ясна визия, план и увереност за постигането на мечтите! Разговаряме в подробности с Влади от екипа на One Wild Life.

Разкажи ни за One Wild Life – от кога съществува, как възникна идеята, какво целите?

Ние сме трима приятели на еднакви вибрации и с обща цел, която се роди на един леко шамански проект в Чехия за себеопознаване и свързване с природата, в който участвахме заедно миналата есен. Решихме да споделим знанието, което сме натрупали с времето, обикаляйки по различни проекти, обучения и училища, свързани с най-вече неформални практики. С други думи искаме да учим за света не толкова от книгите, колкото от практическата страна. Не само да четем за различните видове комуникация, а да се поставим в ситуация и да изпитаме себе си, и да опознаем действията и реакциите на другия. Добре е да знаем за някой нов вид шаманско пречистване на тялото, още по-добре е да го изпитаме заедно. 

Предишното издание на "Приключението в теб" се проведе от 25 до 27 август. Как премина то? 

Имахме няколко събития това лято с около десетима участници, на които, поставяйки се в различни роли и ситуации, имахме възможността да видим и опознаем себе си. Останалите участници са като наши огледала, в които се вглеждаме и заедно след всяка активност анализираме случилото се.

Ние изграждаме сигурна и подкрепяща се среда, в която всички да се чувстват комфортно да бъдат себе си. Не можем да споделим много от нашите инструменти и способи, но със сигурност можем да уверим нашите участници, че ако те дадат 100% от себе си и са напълно отворени към новостите и към себе си, те ще навлязат по-дълбоко от преди в заешката дупка, където преживяванията са също така дълбоки и лични.

Традиционно събитието е на палатки на Витоша. Знаем, че по правило къмпингуването в Природен парк е забранено. Как провеждате събитието там?

Постарахме се да намерим точното място, което да е достатъчно усамотено за нашите активности и същевременно извън зоната на Природния парк, където паленето на огън и къмпингуването е позволено. Мисля, че сме късметлии в избора си.

Какво да очакват хората от предстоящия проект през идния уикенд?

Най-добре елате и се потопете в неизвестното без каквито и да било очаквания, ще бъдете приятно изненадани. Това ще бъде и последното ни приключение за сезона - "Приключението в теб" от 15 до 17 септември. Желаещите могат да се запишат, като попълнят тази форма. А повече информация може да намерите на фейсбук страницата на събитието.

Camping.bg

 

 

препоръчани новини

Кой закон забранява къмпингуването на плажа?

Кой закон забранява къмпингуването на плажа?

С началото на летния сезон отново започна бурен дебат по отношение на свободното къмпингуване на морските плажове....

Camping.bg издаде Къмпинг карта на България

Camping.bg издаде Къмпинг карта на България

Излезе от печат първата по рода си Къмпинг карта на България. В нея ще откриете информация за 28 български...