Shoal Tent - къмпирайте във водата

06.07.2018
Shoal Tent - къмпирайте във водата

Защо да къмпингувате на брега, като може да го направите във водата. Американската компания за риболовни принадлежности SmithFly разработи плаваща палатка. Звучи като да е вероятно най-якото къмпинг изживяване!

Shoal Tent представлява надуваем рафт с покрив и стени и функционира като всяка нормална палатка. С тази разлика, че може да я сложите директно в река, езеро или дори в морето. “Светът е твоето водно легло”, казват от компанията производител.

Цената е Shoal Tent е 1 499 долара и се доставя до 6 седмици за САЩ. Тя тежи 59 кг и се побира в специална чанта за носене. Към палатката стандартно вървят и чанта за съхранение, ремонтен комплект и крачна помпа. Няма никакви рейки, тъй като палатката е изцяло надуваема.

Shoal издържа без проблем на силни ветрове. Долната част, или рафтът, има 3 отделни надувни камери. Стените и покривът са изработени от здрав и водоустойчив материал и имат система за лесно махане. И не на последно място, подът е 6-инчов надуваем матрак гарантиращ комфортно спане.

Височината на Shoal Tent отвътре достига 1,90 м в средата. Същият размер е и на пода за нощувка. От компанията предупреждават, че ако сте по-високи от 1,90 см ще трябва да спите по диагонал.

Веселин Вълев
Camping.bg

Източник: themanual.com

препоръчани новини

Кемпер среща между България и Турция

Кемпер среща между България и Турция

Турският кемпер и караванинг клуб "Тракия" (Trakya Kamp Ve Karavan Dernegi) ще бъде домакин на есенна...

Резултати от класацията на къмпингите в България 2018 г.

Резултати от класацията на къмпингите в България 2018 г.

През месец септември се проведе четвъртото издание на Годишната класация на къмпингите в България #BestBGcamp2018....