VW Crafter Saint & Sinner прототип

26.05.2017
VW Crafter Saint & Sinner прототип

Новият VW Crafter все още не е стигнал до шоурумовете, а вече има и негова къмпинг версия разработена от Knaus, предаде AUTO BILD Bulgaria. Продуктовият мениджър в Knaus Ханс Хануш, определя Crafter като „крайъгълен камък”. Още през есента на 2016 г. на екипа на компанията спонтанно им идва идеята да превърнат новия товарен бус на VW в кемпер. Причината е в множеството имплементирани в модела асистиращи системи: асистент за следене на лентата, адаптивен темпомат, асистент за ремарке, асистент за паркиране и излизане от паркоместа, както и асистент за страничен вятър.

По отношение на дизайна, за хората от VW е била важна приликата с Т6. Knaus също са работили в тази посока и са дали на Crafter лак в два цвята. Това е нещо като ретроспекция към Т1 от 50-те и 60-те години.

Името на прототипа Saint & Sinner („светец и грешник”) е специално. Логото с дяволските опашка и рогца и ангелските крила се намира на много места по каросерията отвън, на шкафовете и дори в банята.

VW Crafter Saint & Sinner е насочен не само към по-млади клиенти, а и към хората с жизнен опит, но останали млади по дух, и които не се срамуват да го покажат, подчертава Хануш. Красиви линии на VW Crafter, обаче усложняват вътрешното оформление. Заради аеродинамиката бусът не е еднакво широк навсякъде. Задницата е цели 8 см по-тясна от предницата, което не е проблем при надлъжни отделни легла. Но отделните легла не се вписват в Saint & Sinner! Затова решението е напречно легло, с размери 1,45 х 1,94 м.

По материали на AUTO BILD Bulgaria

Camping.bg

препоръчани новини

Кой закон забранява къмпингуването на плажа?

Кой закон забранява къмпингуването на плажа?

С началото на летния сезон отново започна бурен дебат по отношение на свободното къмпингуване на морските плажове....

Camping.bg издаде Къмпинг карта на България

Camping.bg издаде Къмпинг карта на България

Излезе от печат първата по рода си Къмпинг карта на България. В нея ще откриете информация за 28 български...