VW Crafter Saint & Sinner прототип

26.05.2017
VW Crafter Saint & Sinner прототип

Новият VW Crafter все още не е стигнал до шоурумовете, а вече има и негова къмпинг версия разработена от Knaus, предаде AUTO BILD Bulgaria. Продуктовият мениджър в Knaus Ханс Хануш, определя Crafter като „крайъгълен камък”. Още през есента на 2016 г. на екипа на компанията спонтанно им идва идеята да превърнат новия товарен бус на VW в кемпер. Причината е в множеството имплементирани в модела асистиращи системи: асистент за следене на лентата, адаптивен темпомат, асистент за ремарке, асистент за паркиране и излизане от паркоместа, както и асистент за страничен вятър.

По отношение на дизайна, за хората от VW е била важна приликата с Т6. Knaus също са работили в тази посока и са дали на Crafter лак в два цвята. Това е нещо като ретроспекция към Т1 от 50-те и 60-те години.

Името на прототипа Saint & Sinner („светец и грешник”) е специално. Логото с дяволските опашка и рогца и ангелските крила се намира на много места по каросерията отвън, на шкафовете и дори в банята.

VW Crafter Saint & Sinner е насочен не само към по-млади клиенти, а и към хората с жизнен опит, но останали млади по дух, и които не се срамуват да го покажат, подчертава Хануш. Красиви линии на VW Crafter, обаче усложняват вътрешното оформление. Заради аеродинамиката бусът не е еднакво широк навсякъде. Задницата е цели 8 см по-тясна от предницата, което не е проблем при надлъжни отделни легла. Но отделните легла не се вписват в Saint & Sinner! Затова решението е напречно легло, с размери 1,45 х 1,94 м.

По материали на AUTO BILD Bulgaria

Camping.bg

препоръчани новини

Конкурс за кулинарни къмпинг рецепти

Конкурс за кулинарни къмпинг рецепти

От днес, 19 юни до 30 юли ще се проведе първият по рода си кулинарен къмпинг конкурс. Той е отворен за участие за...

Министър Ангелкова: И това лято ще има проблеми на Корал, Карадере и Иракли

Министър Ангелкова: И това лято ще има проблеми на Корал, Карадере и Иракли

Изключително важно е да се създадат ред и правила, както и условия за изграждане на къмпинги и места за това, за да...