VW Crafter Saint & Sinner прототип

26.05.2017
VW Crafter Saint & Sinner прототип

Новият VW Crafter все още не е стигнал до шоурумовете, а вече има и негова къмпинг версия разработена от Knaus, предаде AUTO BILD Bulgaria. Продуктовият мениджър в Knaus Ханс Хануш, определя Crafter като „крайъгълен камък”. Още през есента на 2016 г. на екипа на компанията спонтанно им идва идеята да превърнат новия товарен бус на VW в кемпер. Причината е в множеството имплементирани в модела асистиращи системи: асистент за следене на лентата, адаптивен темпомат, асистент за ремарке, асистент за паркиране и излизане от паркоместа, както и асистент за страничен вятър.

По отношение на дизайна, за хората от VW е била важна приликата с Т6. Knaus също са работили в тази посока и са дали на Crafter лак в два цвята. Това е нещо като ретроспекция към Т1 от 50-те и 60-те години.

Името на прототипа Saint & Sinner („светец и грешник”) е специално. Логото с дяволските опашка и рогца и ангелските крила се намира на много места по каросерията отвън, на шкафовете и дори в банята.

VW Crafter Saint & Sinner е насочен не само към по-млади клиенти, а и към хората с жизнен опит, но останали млади по дух, и които не се срамуват да го покажат, подчертава Хануш. Красиви линии на VW Crafter, обаче усложняват вътрешното оформление. Заради аеродинамиката бусът не е еднакво широк навсякъде. Задницата е цели 8 см по-тясна от предницата, което не е проблем при надлъжни отделни легла. Но отделните легла не се вписват в Saint & Sinner! Затова решението е напречно легло, с размери 1,45 х 1,94 м.

По материали на AUTO BILD Bulgaria

Camping.bg

препоръчани новини

Уникалните къмпинг кубове на американската E-Z UP са вече в България

Уникалните къмпинг кубове на американската E-Z UP са вече в България

Американската компания E-Z UP е вече над 30 години на пазара, има офиси в Калифорния (САЩ), Холандия и Хонг Конг...

Camping.bg организира първото в България изложение за къмпинг и караванинг

Camping.bg организира първото в България изложение за къмпинг и караванинг

Българският къмпинг портал www.camping.bg, с подкрепата на верига хипермаркети Metro Cash&Carry...