Австралиец влезе в Гинес с каравана от LEGO в реален размер

02.10.2018
Австралиец влезе в Гинес с каравана от LEGO в реален размер

Австралиецът Бен Крейг беше официално вписан в книгата за рекорди Гинес с точна реплика на караваната Viscount Royal от 1973 г. направена изцяло от блокчета от конструктор LEGO. Освен, че караваната е с реални размери, тя разполага и с мебели, кухня, ток и дори течаща вода.

За изработката на караваната Крейг и неговият екип са използвали 288 630 блокчета LEGO, над 70 литра лепило и 5 месеца работа. Екипът е получил и подкрепа от организацията Caravanning Queensland и местната къмпинг група Top Parks. 

Най-голямо предизвикателство са се оказали покрива и течащата вода в кухнята. Крейг е предвиждал една седмица работа по покрива, но в крайна сметка той му е отнел 5 седмици. "Никой досега не беше правил толкова тънък и голям покрив и затова ни отне много време да вземем правилното инженерно решение, за да бъде здрав и стабилен", споделя той.

Проектът е уникален с това, че караваната не само може да се разглежда отвън, но може и да се влезе вътре, да се седне на стол, да се отвори хладилника, да се пусне водата на мивката. И всичко това направено само и единствено от пластмасови блокчета. Представителят на Гинес Браян Собел споделя, че е останал поразен от детайлите, с които е построена караваната, както и работещото електричество, течащата вода, яйцата на масата, млякото и сиренето в хладилника, дори завивката на леглото е LEGO.

Реализирането на този проект е струвало 100 000 австралийски долара (72 000 щатски долара), при положение, че истинска такава каравана струва около 2 000 долара.

Веселин Вълев
Camping.bg

Източник: United Press International
Снимки: Dean Swindell / Caravanning Queensland

препоръчани новини

Къмпинг Ботуша край Балчик Ви очаква!

Къмпинг Ботуша край Балчик Ви очаква!

Ботуша е сред новоизградените къмпинги на северното ни Черноморие. Намира се в местност Иканталъка, на 15 мин. с...

Къмпингите стартират сезон 2020. Актуална информация за работата им.

Къмпингите стартират сезон 2020. Актуална информация за работата им.

След изтичане на въведеното извънредно положение къмпингите в България вече могат да приемат гости. По-долу ще...