Австралиец влезе в Гинес с каравана от LEGO в реален размер

02.10.2018
Австралиец влезе в Гинес с каравана от LEGO в реален размер

Австралиецът Бен Крейг беше официално вписан в книгата за рекорди Гинес с точна реплика на караваната Viscount Royal от 1973 г. направена изцяло от блокчета от конструктор LEGO. Освен, че караваната е с реални размери, тя разполага и с мебели, кухня, ток и дори течаща вода.

За изработката на караваната Крейг и неговият екип са използвали 288 630 блокчета LEGO, над 70 литра лепило и 5 месеца работа. Екипът е получил и подкрепа от организацията Caravanning Queensland и местната къмпинг група Top Parks. 

Най-голямо предизвикателство са се оказали покрива и течащата вода в кухнята. Крейг е предвиждал една седмица работа по покрива, но в крайна сметка той му е отнел 5 седмици. "Никой досега не беше правил толкова тънък и голям покрив и затова ни отне много време да вземем правилното инженерно решение, за да бъде здрав и стабилен", споделя той.

Проектът е уникален с това, че караваната не само може да се разглежда отвън, но може и да се влезе вътре, да се седне на стол, да се отвори хладилника, да се пусне водата на мивката. И всичко това направено само и единствено от пластмасови блокчета. Представителят на Гинес Браян Собел споделя, че е останал поразен от детайлите, с които е построена караваната, както и работещото електричество, течащата вода, яйцата на масата, млякото и сиренето в хладилника, дори завивката на леглото е LEGO.

Реализирането на този проект е струвало 100 000 австралийски долара (72 000 щатски долара), при положение, че истинска такава каравана струва около 2 000 долара.

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Източник: United Press International
Снимка: Dean Swindell / Caravanning Queensland

препоръчани новини

Георги Дадов - управител на къмпинг Къпиновски манастир: Къмпингите продават...

Георги Дадов - управител на къмпинг Къпиновски манастир: Къмпингите продават...

Къмпинг Къпиновски манастир вече години наред печели доверието на мнозина любители на къмпинг туризма и привлича...

Ултрамодерен глемпинг с къмпинг и СПА зона в Пловдив вече приема гости

Ултрамодерен глемпинг с къмпинг и СПА зона в Пловдив вече приема гости

Високотехнологичен комплекс със зона за кемпери, каравани и палатки, тематични глемпинг къщички, мотел и СПА...