Ангелкова удължи срока за обществено обсъждане на поправките в Закона за туризма

13.03.2016
Ангелкова удължи срока за обществено обсъждане на поправките в Закона за туризма

В официално съобщение на сайта на Министерство на туризма от днес се посочва, че срокът за общественото обсъждане по Проекта на Закона за изменение и допълнение на Закона за туризма ще бъде удължено с две седмици и ще продължи до 28 март 2016 г. От съобщението става ясно, че това е разпореждане на министър Николина Ангелкова.

Като мотив за удължаването на срока са посочени "големия обществен интерес и за да бъде намерен баланс в направените предложения, както и за да бъдат прецезирани отделните текстове". Първоначално министерството беше определило краен срок за становища до 15 март.

С публикуваните за обществено обсъждане текстове Министерство на туризма предлага въвеждането на генерална законова забрана за къмпингуването или разполагането на палатка, каравана или кемпер извън категоризираните къмпинги на територията на цялата страна.

Camping.bg работи по изготвянето на критично становище до Министерство на туризма относно предложенията за изменение на Закона за туризма. Всеки може да заяви гражданската си позиция и да направи своите коментари по проекта на Закона пред Министерството на туризма в срок до 28 март 2016 г. на следния електронен адрес: d.petrova@tourism.government.bg

препоръчани новини

Новият Къмпинг пътеводител на България

Новият Къмпинг пътеводител на България

Новият Къмпинг пътеводителят на България вече е в печат. Той ще съдържа информация за 29 български къмпинга. През...

България има нужда от много нови къмпинги

България има нужда от много нови къмпинги

Къмпинг туризмът е един от най-динамично развиващите се сектори в Европа и света. Официалните статистики на...