БАКК с обръщение към своите приятели и симпатизанти

Обръщение към всички приятели и симпатизанти на „БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ ЗА КЪМПИНГУВАНЕ И КАРАВАНИНГ“ (БАКК):
 

Уважаеми приятели и симпатизанти,

Имаме огромното удоволствие да ви съобщим, че Българска Асоциация за Къмпингуване и Караванинг – БАКК, възобнови дейността си. Искаме да ви припомним, че БАКК е създадена с цел да подпомага, насърчава и популяризира къмпингуването като начин на почивка през свободното време извън дома. В основата на нашето сдружението залагаме че БАКК трябва: 

  • Да съдейства за развитието на къмпинг туризма, екотуризма и практикуването на спортове сред природата, както и за утвърждаване на ценностите и добрите европейски и световни практики свързани с това;
  • Да спомага за развитието на интересите и потребностите на обществото в сферата на къмпинг туризма;
  • Да насочи общественото внимание към ценностите и възможностите за развитие в сферата на къмпинг туризма;
  • Да съдейства и подпомага за развитието както на практикуващите къмпинг и караванинг, така и предоставящите продукти и услуги в областта на къмпингуването, а също и на къмпинги, кемперстопове, и други места за къмпиране;
  • Да участва в разработването на местни, регионални и национални стратегии свързани с предмета на дейност на БАКК;
  • Да участва в разработването на механизми и регулации за предоставяне на съвременни, качествени и достъпни услуги в съответствие с потребностите и интересите на обществото;

Тези цели могат да се осъществят само и единствено с помощта на всички нас чувстващи себе си къмпингари, които заедно като български и европейски граждани да спомогнем това да стане.

БАКК е член на Fédération Internationale de Camping et Caravanning– F.I.C.C. и като такъв се ползва с подкрепата на международната общност на къмпинг организациите и клубовете, някои от които съществуват от повече от 100 години.

Ние в БАКК вярваме, че с кемпер, с каравана, с палатка или просто с раница и одеяло, къмпингарите са хора приключенци по душа и свободни по дух.

Ние искаме нашият начин на живот, нашето хоби, нашата страст да се развива и да бъдем припознати като фактор за развитието на цялото ни общество. Европейската общност отдавна е признала и поддържа къмпинг туризма във всички негови форми като достъпен и природосъобразен начин за отдих и почивка. Желаем това да започне да става и в България, като създадем необходимата среда за това и да имаме ясни и точни регламенти.

Нека го направим заедно! Каним всички, които искат да спомагат за развитието на къмпингуването и караванинга в нашата страна да станат членове на БАКК.

Повече информация на страницата ни във Фейсбук:

https://www.facebook.com/groups/232763890102093/

 

Camping.bg е комуникационен партньор на БАКК

 

Следвайте  Camping.bg  в: