Без отличие за институция в #BestBGcamp2021

09.11.2021
Без отличие за институция в #BestBGcamp2021

Годишната класация на къмпингите в България #BestBGcamp2021 приключи. Любителите на този вид туризъм и начин на живот имаха възможност да посочат любимите си български къмпинги, както и да ги оценят по различни критерии.

Един от въпросите, който ви зададохме в анкетата беше свързан с институционалната подкрепа за развитие на къмпинг туризма. Идеята на екипа на Camping.bg беше аудиторията да отличи институция с принос към него през 2021 г., като така стимулираме и насочим вниманието и на другите администрации за работа в тази посока. За улеснение на гласуващите в анкетата бяхме дали три предложения - една община и три министерства, като имаше и възможност за допълване на списъка с номинации.

Предложените от нас в онлайн анкетната форма институции бяха:

► Община Бургас – за изградените от нея четири кемперстопа
► Министерство на туризма – за актуализирането на информацията за къмпинг туризма в портала www.bulgariatravel.org
► Министерство на околната среда и водите – за увеличената защита срещу застрояване на плажовете Корал и Карадере

Резултатите от гласуването са красноречиви. От 882-ма души отговорили на този въпрос, близо половината (42,4%) заявяват, че все още никоя институция не заслужава подобно отличие. С два пъти по-малко гласове на втора позиция се нарежда Министерство на туризма. На трето място е Община Бургас с 18.6% от гласовете. На последна позиция и съвсем близо до нея е Министерство на околната среда и водите - 17.5%.

От гласувалите с негативно отношение към институциите преобладават жените, като 44.8% от тях за гласували с избор "Никоя". При мъжете този дял е 39.7%, като те са дали и по-висока подкрепа за Министерство на туризма - 23.7%, при 19.1% жените.

Анализът на данните по критерия "Възраст" също дава интересна информация. По-младите (18-35 г.) показват по-голямо доверие на институциите и по-висока оценка на Министерство на туризма - под 39% негативен отговор и 25% одобрение за министерството. При средната възрастова група (36-50 г.) недоверието е 45% и по 19% подкрепа за Министерство на туризма и Община Бургас. При групата 50+ години има 40% неодобрение към институциите, а на второ място е общината с 20%.

 

Camping.bg

Заглавна снимка: Веселин Вълев / Camping.bg

 

препоръчани новини

"КемпЪр" или "КемпЕр"? Как е правилната употреба на думата.

"КемпЪр" или "КемпЕр"? Как е правилната употреба на думата.

По молба на Camping.bg Институтът за български език "Проф. Любомир Андрейчин" към БАН излезе със становище...

"Къмпингуване" или "Къмпиране"? БАН със становище коя...

"Къмпингуване" или "Къмпиране"? БАН със становище коя...

По молба на Camping.bg Институтът за български език "Проф. Любомир Андрейчин" към БАН излезе със становище...