Без отличие за институция в #BestBGcamp2021

09.11.2021
Без отличие за институция в #BestBGcamp2021

Годишната класация на къмпингите в България #BestBGcamp2021 приключи. Любителите на този вид туризъм и начин на живот имаха възможност да посочат любимите си български къмпинги, както и да ги оценят по различни критерии.

Един от въпросите, който ви зададохме в анкетата беше свързан с институционалната подкрепа за развитие на къмпинг туризма. Идеята на екипа на Camping.bg беше аудиторията да отличи институция с принос към него през 2021 г., като така стимулираме и насочим вниманието и на другите администрации за работа в тази посока. За улеснение на гласуващите в анкетата бяхме дали три предложения - една община и три министерства, като имаше и възможност за допълване на списъка с номинации.

Предложените от нас в онлайн анкетната форма институции бяха:

► Община Бургас – за изградените от нея четири кемперстопа
► Министерство на туризма – за актуализирането на информацията за къмпинг туризма в портала www.bulgariatravel.org
► Министерство на околната среда и водите – за увеличената защита срещу застрояване на плажовете Корал и Карадере

Резултатите от гласуването са красноречиви. От 882-ма души отговорили на този въпрос, близо половината (42,4%) заявяват, че все още никоя институция не заслужава подобно отличие. С два пъти по-малко гласове на втора позиция се нарежда Министерство на туризма. На трето място е Община Бургас с 18.6% от гласовете. На последна позиция и съвсем близо до нея е Министерство на околната среда и водите - 17.5%.

От гласувалите с негативно отношение към институциите преобладават жените, като 44.8% от тях за гласували с избор "Никоя". При мъжете този дял е 39.7%, като те са дали и по-висока подкрепа за Министерство на туризма - 23.7%, при 19.1% жените.

Анализът на данните по критерия "Възраст" също дава интересна информация. По-младите (18-35 г.) показват по-голямо доверие на институциите и по-висока оценка на Министерство на туризма - под 39% негативен отговор и 25% одобрение за министерството. При средната възрастова група (36-50 г.) недоверието е 45% и по 19% подкрепа за Министерство на туризма и Община Бургас. При групата 50+ години има 40% неодобрение към институциите, а на второ място е общината с 20%.

 

Camping.bg

Заглавна снимка: Веселин Вълев / Camping.bg

 

препоръчани новини

Z-Triton - велосипед, лодка и каравана в едно

Z-Triton - велосипед, лодка и каравана в едно

Електрическата триколка-амфибия Made in Latvia излиза на пазара през 2022 г.   Проектът Z-Triton не е нито...

Победителите в #BestBGcamp2021: Един фаворит, новите къмпинги събират одобрение

Победителите в #BestBGcamp2021: Един фаворит, новите къмпинги събират одобрение

Къмпинг Къпиновски манастир е първи в шест от общо осем категории в класацията за 2021 г. Половината от всички...