Българин изработва соларни барбекюта

31.08.2017
Българин изработва соларни барбекюта

Соларното барбекю е концепция, която тепърва набира скорост и се разпространява по света. Тя е логичното продължение на тенденцията да се заменят горивата с възобновяеми източници на енергия. Някои от водещите компании на аутдор екипировка също са се ориентирали към тази ниша и на пазара вече могат да бъдат намерени соларни батерии за зареждане на мобилни устройства, соларни преносими котлони, а вече и соларни барбекюта.

Имена на българи често присъстват в редиците на световните откривателите. Ние от Camping.bg не знаем дали с изобретението си Георги Милошов ще попадне в тях, но му пожелаваме успех в развитието на идеята и проекта. За себе си той казва, че е упорит къмпингар и е приел разработката на барбекюто и като хоби, и като занаят. Попаднал е на идеята в чуждестранен сайт преди около 2 години. В последствие обаче ѝ прави някои собствени подобрения, за да придобие по-натурален вид и по-добро качество на изпичането на продуктите. Ето какво представлява неговото устройство.

Соларното барбекю се състои от вакуумна соларна тръба, отражател, продълговата иноксова ваничка с дървена дръжка и сет за почистване. Всичко това е събрано в дървена кутия, обработена с естествени масла против влага и UV-лъчи. Упоритият къмпингар добавя от себе си в дизайна и асемблирането именно дървената кутия, която освен за естествения вид на устройството, спомага и за защита на вакуумната тръба. 

На барбекюто могат да се приготвят меса, зеленчуци, колбаси и дори кафе. Нуждае се единствено от слънчева светлина и достига вътрешна температура от 300 градуса. Естествено, по външните компоненти не се отделя никаква топлина, за да е достатъчно безопасно за употреба. Може да се използва и в облачни дни като времето за приготвяне се удължава.  

Цената на соларното барбекю е 220 лв. Може да звучи доста на пръв поглед, но доставката и направата на отделните компоненти струват немалко пари и време и формират висока себестойност. До този момент Георги е изработил 10 устройства и може да се похвали с много добри отзиви. Ако вие искате да изпитате този продукт, не се колебайте да се свържете с него на miloshov.g @ gmail.com или 0882 01 88 71.

Camping.bg

препоръчани новини

България има нужда от много нови къмпинги

България има нужда от много нови къмпинги

Къмпинг туризмът е един от най-динамично развиващите се сектори в Европа и света. Официалните статистики на...

Резултати от Годишната класация на къмпингите в България 2019

Резултати от Годишната класация на къмпингите в България 2019

Приключи Годишната класация на къмпингите в България #BestBGcamp. Проучването се проведе за пета поредна година в...