България беше представена на международен караванинг форум в Русия

25.11.2020
България беше представена на международен караванинг форум в Русия

Camping.bg подпомогна доброто представяне на България на международен караванинг форум в Русия.

На 21 и 22 ноември Русия се проведе Международен форум по автотуризъм и караванинг. Събитието се състоя в гр. Суздал (на руски Суздаль), на около 200 км западно от столицата Москва. България беше една от едва шестте държави поканени да се презентират, наред с Финландия, Русия, Хърватия, Казахстан и Беларус. Страната ни беше представена на форума от г-жа Катя Жекова - Аташе по туризма и Първи секретар на Посолството на Република България в Русия.

Във форума участие взеха влиятелни личности от сферата на туризма и къмпинга в Русия и Европа. Сред тях може да отличим Зарина Догузова - ръководител на Федералната агенция по туризъм в Русия, председателят на Комитета по физическа култура, спорт, туризъм и младежите към Държавната Дума на Русия, вицепрезидентът на F.I.C.C. Норман Тейлър от Великобритании и други.

Работата на г-жа Жекова беше подпомогната от Camping.bg, като екипът ни предостави на дипломата много информация за българските къмпинги, статистика, тенденции, снимков материал, както и Къмпинг пътеводителят на България.

В първия ден от програмата на конференцията г-жа Жекова представи онлайн от посолството ни в Москва презентация на тема "Опит в развитието на къмпинга и караванинга в България и развитие на вътрешния и входящия автомобилен туризъм".


Кадър от презентацията на Катя Жекова

Запис на част от събитието може да видите ТУК.

Форумът в гр. Суздал се проведе под знака на 91-то издание на INTERNATIONAL F.I.C.C. RALLY, на което Русия беше избрана през 2019 г. да бъде домакин. То ще се проведе в периода 29.07 - 07.08.2022 г. в Москва.

 

Camping.bg

 

препоръчани новини

Къмпинг и караванинг експо 2021 ще се проведе от 14 до 16 май в София

Къмпинг и караванинг експо 2021 ще се проведе от 14 до 16 май в София

Най-голямото и важно събитие в къмпинг, караванинг и аутдор сектора през тази година ще се проведе в рамките на...

За първи път в България: Megamobil!

За първи път в България: Megamobil!

Словенската марка кемпери Megamobil идва за първи път и у нас в България със съдействието на Megamobil Bulgaria!...