България беше представена на международен караванинг форум в Русия

25.11.2020
България беше представена на международен караванинг форум в Русия

Camping.bg подпомогна доброто представяне на България на международен караванинг форум в Русия.

На 21 и 22 ноември Русия се проведе Международен форум по автотуризъм и караванинг. Събитието се състоя в гр. Суздал (на руски Суздаль), на около 200 км западно от столицата Москва. България беше една от едва шестте държави поканени да се презентират, наред с Финландия, Русия, Хърватия, Казахстан и Беларус. Страната ни беше представена на форума от г-жа Катя Жекова - Аташе по туризма и Първи секретар на Посолството на Република България в Русия.

Във форума участие взеха влиятелни личности от сферата на туризма и къмпинга в Русия и Европа. Сред тях може да отличим Зарина Догузова - ръководител на Федералната агенция по туризъм в Русия, председателят на Комитета по физическа култура, спорт, туризъм и младежите към Държавната Дума на Русия, вицепрезидентът на F.I.C.C. Норман Тейлър от Великобритании и други.

Работата на г-жа Жекова беше подпомогната от Camping.bg, като екипът ни предостави на дипломата много информация за българските къмпинги, статистика, тенденции, снимков материал, както и Къмпинг пътеводителят на България.

В първия ден от програмата на конференцията г-жа Жекова представи онлайн от посолството ни в Москва презентация на тема "Опит в развитието на къмпинга и караванинга в България и развитие на вътрешния и входящия автомобилен туризъм".


Кадър от презентацията на Катя Жекова

Запис на част от събитието може да видите ТУК.

Форумът в гр. Суздал се проведе под знака на 91-то издание на INTERNATIONAL F.I.C.C. RALLY, на което Русия беше избрана през 2019 г. да бъде домакин. То ще се проведе в периода 29.07 - 07.08.2022 г. в Москва.

 

Camping.bg

 

препоръчани новини

Hymer в България: Супер лекото шаси SLC - иновация в движението

Hymer в България: Супер лекото шаси SLC - иновация в движението

"Hymer в България" е съвместна инициатива на Camping.bg и официалния представител на Hymer за България...

Близо 1000 избраха корицата на новия Къмпинг пътеводител на България за 2021 г.

Близо 1000 избраха корицата на новия Къмпинг пътеводител на България за 2021 г.

Корицата със снимка от къмпинг Къпиновски манастир беше избрана от аудиторията на Camping.bg за корица на...