Бюджетна почивка в Европа 2023

29.06.2023
Бюджетна почивка в Европа 2023

Планирате пътуване в Стария континент? Ето някои неща, които да вземете предвид, преди да се насочите към заветната дестинация. 

Що се отнася до цени за храна, престой и път, Европа условно може да бъде разделена на три категории: сравнително евтината Югоизточна Европа - Турция, Албания, България, по-скъпа - Швейцария и скандинавските страни, и трета категория на средните по бюджет държави. Като златна среда в класацията се определя Германия. 

Албания често е определяна като “Скритата Перла на Адриатика”. Въпреки безспорните ѝ природни забележителности, красиви плажове и живописни гледки, Албания е най-бюджетната страна за туристически екскурзии по данни на германската организация на автомобилистите ADAC. Ако трябва да сме по-точни, Албания е с почти 60% по-евтина от средната държава в класацията - Германия. Други две бюджетни дестинации за пътуване, според ADAC са Турция и България. При тях цените за почивки са с около 50% по-евтини от алтернативните средностатистически опции.

От другата страна на статистиката са Швейцария, Исландия, Дания и Норвегия. Цените на тези места за между 40 и 60% по-високи от тези в Германия и почти двойни на цените у нас.

Други популярни дестинации сред пътуващите са Италия, Франция и Испания. И трите държави спадат към среднобюджетните такива като за най-евтина от трите е определена Испания, а най-скъпо е във Франция.

 

Лидия Кръстева
Camping.bg

Източник: ADAC
Снимка: Веселин Вълев

 

Следвайте  Camping.bg  в:

    

 

препоръчани новини

Новата California 7 Concept - световна премиера (видео)

Новата California 7 Concept - световна премиера (видео)

Volkswagen Лекотоварни автомобили представя световната премиера на своя концептуален модел California CONCEPT...

Camping.bg отговаря на кмета на Царево

Camping.bg отговаря на кмета на Царево

В интервю за Радио "Фокус" от 11.08.2023 г. по темата за караваните на къмпинг "Якото място"...