Вижте най-пазените в тайна плажове в света

22.05.2018
Вижте най-пазените в тайна плажове в света

Един от най-известните туристически блогове aluxurytravelblog.com публикува списък с най-ревностно пазените в тайна плажове по света. Ето кои са те:

 

New Chums, Нова Зеландия

Известен със своята непокътнатост, New Chums Beach е избран за един от най-хубавите плажове в света. До него се стига само пеша, затова често е напълно безлюден, оставяйки огромната ивица от златен пясък, оградена от естествена гора абсолютно дива.

 

Pasir Putih Beach, Бали, Индонезия

Този плаж е кръстен "Белия пясък" и е идеално място за спасение от ордите туристи на остров Бали. Заради липсата на каквато и да било инфраструктура на плажа и наоколо там буквално ще може да се откъснете от света, поне за малко.

 

Holbox Island, Юкатан, Мексико

Намиращият се извън карибското крайбрежие на Мексико остров Holbox предлага едни от най-кристалите води и чисти плажове на света. Поради отдалечеността на острова той е останал скрит за масовите туристи. Но красотата му предвещава това да не продължи твърде дълго.

 

Whitehaven Beach, Австралия

Най-красивият плаж на Австралия е достъпен само по вода и представлява участъци с бял пясък и спиращи дъха тюркоазени води. Мястото е перфектно за бягство от цивилизацията и тотален релакс. Плажът често е включван сред топ забележителностите на най-малкия континент.

 

Praia do Carvalho, Алгарве, Португалия

Този уединен плаж е добра възможност да избягате от курортната суматоха. Заобиколен от скали, този малък пясъчен залив предлага отлични условия за плуване в спокойни води и почивка на златист пясък. Извън туристическия сезон плажът често е безлюден, а в разгара на лятото околните скали предлагат спасение от парещите лъчи на слънцето.

 

Punta Molentis, Сардиния, Италия

Белите пясъци на Punta Molentis са идеалното място за тези, които търсят тишина и уединение. Заобиколен от скали, лесно бихте се объркали с мисълта, че сте на Карибите. Кристалните води правят мястото перфектно за гмуркане.

 

Egremni, Лефкада, Гърция

Отдалеченият плаж на остров Лефкада е един от най-красивите и усамотени плажове на Средиземноморието. Дължина 2,5 км, бели пясъци, отвесни скали, труден достъп - достатъчно плажът да бъде характеризиран като екзотичен и да го добавите в списъка си с бъдещи дестинации.

 

Веселин Вълев
Camping.bg

 

препоръчани новини

Hymer в България: Супер лекото шаси SLC - иновация в движението

Hymer в България: Супер лекото шаси SLC - иновация в движението

"Hymer в България" е съвместна инициатива на Camping.bg и официалния представител на Hymer за България...

Близо 1000 избраха корицата на новия Къмпинг пътеводител на България за 2021 г.

Близо 1000 избраха корицата на новия Къмпинг пътеводител на България за 2021 г.

Корицата със снимка от къмпинг Къпиновски манастир беше избрана от аудиторията на Camping.bg за корица на...