Да гледаш северното сияние в каравана на ски

02.12.2018
Да гледаш северното сияние в каравана на ски

Да видят с очите си Северното сияние (Aurora Borealis) е мечта за мнозина. Специалистите съветват за по-голям шанс това да се случи да се отиде на отдалечено и тъмно място отвъд Полярния кръг - възможно най-далече от светлинно замърсяване от градове и села. Важно е и да се избере нощ с ясно небе, но по възможност без много ярка луна.

На подобно място се намира Apukka Resort във Финландия. Курортът е открит в края на 2017 г. и предлага на гостите си разнообразни полярни изживявания. Едно от тях е т.нар. "Aurora Wagon" - каравана Adria Action, на която са махнати гумите и на тяхно място са монтирани ски. (Повече за новите модели на Adria Action може да прочетете ТУК). Човек от Apukka Resort закача караваната на моторна шейна, натоварва туристите с багажа им и ги оставя на диво място.

Adria Action е модерна и стилна каравана, но главната причина финландците да изберат именно този модел е големия й стъклен покрив. Благодарение на него късметлиите биха могли да гледат Северното сияние директно от леглото.

Цените за настаняване в "Aurora Wagon" започат от 459 и стигат до 578 евро на вечер за двама души, в зависимост от периода.

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Снимки: Apukka Resort, Finland

препоръчани новини

Globe-Traveller са представени вече и на българския пазар

Globe-Traveller са представени вече и на българския пазар

Марката Globe-Traveller е на пазара от 2009 година. За това кратко време тя успя да си изгради име на един от добрите...

Camping.bg издаде Къмпинг карта на България 2019

Camping.bg издаде Къмпинг карта на България 2019

Излезе от печат новото издание на Къмпинг карта на България. Тя съдържа информация за 22 избрани български...