Да гледаш северното сияние в каравана на ски

02.12.2018
Да гледаш северното сияние в каравана на ски

Да видят с очите си Северното сияние (Aurora Borealis) е мечта за мнозина. Специалистите съветват за по-голям шанс това да се случи да се отиде на отдалечено и тъмно място отвъд Полярния кръг - възможно най-далече от светлинно замърсяване от градове и села. Важно е и да се избере нощ с ясно небе, но по възможност без много ярка луна.

На подобно място се намира Apukka Resort във Финландия. Курортът е открит в края на 2017 г. и предлага на гостите си разнообразни полярни изживявания. Едно от тях е т.нар. "Aurora Wagon" - каравана Adria Action, на която са махнати гумите и на тяхно място са монтирани ски. (Повече за новите модели на Adria Action може да прочетете ТУК). Човек от Apukka Resort закача караваната на моторна шейна, натоварва туристите с багажа им и ги оставя на диво място.

Adria Action е модерна и стилна каравана, но главната причина финландците да изберат именно този модел е големия й стъклен покрив. Благодарение на него късметлиите биха могли да гледат Северното сияние директно от леглото.

Цените за настаняване в "Aurora Wagon" започат от 459 и стигат до 578 евро на вечер за двама души, в зависимост от периода.

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Снимки: Apukka Resort, Finland

препоръчани новини

България има нужда от много нови къмпинги

България има нужда от много нови къмпинги

Къмпинг туризмът е един от най-динамично развиващите се сектори в Европа и света. Официалните статистики на...

Резултати от Годишната класация на къмпингите в България 2019

Резултати от Годишната класация на къмпингите в България 2019

Приключи Годишната класация на къмпингите в България #BestBGcamp. Проучването се проведе за пета поредна година в...