Да монтираш бунгало на камион

15.05.2019
Да монтираш бунгало на камион

BUMO не е най-елегантният кемпер на пазара, но пък определено е един от най-любопитните. Проектиран е и изпълнен от малка семейна компания от Германия.

От една страна малка къща, от друга - кемпер, с необичайната си и яка външност BUMO дава крила на въображението, че се пътува отвъд утъпканите пътеки, през дълбоки гори и високи планини.

Караванната част е изградена от цяла алуминиева рамка с дървена облицовка. Подът и покривът й са изолирани с естествена вълна, докато за стените е използвана вата от дървени стърготини.

На покрива са монтирани соларни панели, а може да бъде оборудван и с тоалетна за компостиране, система за пречистване на дъждовната вода и печка на дърва. Това прави BUMO енергийно независим.

Жилищната зона отвътре също е облицована с борова дървесина, излъчваща уют. Според компанията, борът е бил избран заради свойствата си за намаляване на сърдечния ритъм, има антибактериален ефект и допринася за още по-пълноценна почивка.

Интериорът е компактен, но достатъчно добре обзаведен с всички основни неща. Всекидневната разполага с Г-образен диван и маса за хранене и работа. Има просторна и оборудвана кухня, включително фурна. Спалното помещение и банята са доста стеснени, но достатъчно удобни за ползване. Мебелите са от дъбов масим и допълнително подчертават връзката на BUMO с природата.


 

360-градусова обиколка вътре може да разгледате ТУК
 

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Снимки: BUMO

препоръчани новини

Близо 10 000 души посетиха Къмпинг и караванинг експо 2019

Близо 10 000 души посетиха Къмпинг и караванинг експо 2019

Второто издание на Къмпинг и караванинг експо отчете над 50% ръст на гостите спрямо 2018 г. То се проведе в...

Camping.bg издаде Къмпинг карта на България 2019

Camping.bg издаде Къмпинг карта на България 2019

Излезе от печат новото издание на Къмпинг карта на България. Тя съдържа информация за 22 избрани български...