Деян Коконов, управител на къмпинг Морски Мечти: Удовлетворението от доволни клиенти е неописуемо

27.07.2022
Деян Коконов, управител на къмпинг Морски Мечти: Удовлетворението от доволни клиенти е неописуемо

"Морски Мечти" е името на един най-новите морски къмпинги у нас. Той се намира до брега на морето, в местността Иканталъка, разположена между Каварна и Балчик. Тук плажната ивица е тясна, обградена от високи бели скали, пясъкът е фин и златист. Новоизграденият къмпинг е с площ от 6500 кв.м., с 30 места за каравани и кемпери и 25 места за палатки.

Разговаряме с добричлията Деян Коконов - собственик и управител на къмпинг "Морски Мечти".


Здравей Деяне, първо да те поздравя за смелостта да се захванеш с къмпинг. Как се реши да влезеш в този бизнес? 

Като човек обичам новите предизвикателства и когато се появи тази възможност, не ми отне много време да взема своето решение. Просто едно хоби се превърна в бизнес.

Защо избра да рестартираш предишен къмпинг, а не да изградиш изцяло нов на ново място?

Познавам много добре мястото и знаех какво е изградено като инфраструктура в къмпинга, както и региона, защото съм израснал по тези плажове на Северното Черноморие, в които има много чар и красота. Затова реших, че има много потенциал да се развие още самия къмпинг и споделих моята визия и концепция на нашите наемодатели, които приеха с голяма подкрепа. А за да се изгради нов къмпинг отначало е много голяма инвестиция в момента.
 

Като "пресен" къмпинг мениджър, как ти се струва този бизнес? Лесно ли е?

На първо място ми е много интересно, знам какво искам и как трябва да стане. Разбира се, че срещаме трудности, но бързо се адаптираме и се справяме с дадената ситуация.

Дългосрочни ли са плановете ти за къмпинг Морски Мечти?

Да, разбира се. На подобен вид бизнес му трябва време.


А какви са твоите морски мечти?

Край морето мечтите са реалност или както е казал големият Хемингуей: „Всичко което е далеч от морето е провинция”. Но специално за къмпинг ”Морски Мечти” мечтата ми е да стане едно познато и добро за много хора място за къмпингуване.
 

Какви инвестиции вече направи и какви още планираш в бъдеще?

Всеки бизнес го приемам, като проект и влизам в него с много ентусиазъм и любов, просто трябва да се получи. Прогнозно достигнахме първоначалния ни бюджет, който бяхме заложили, като не сме очаквали подобна икономическа ситуация и затова се наложи много от нашите идеи да не ги осъществим на този етап, затова ги оставихме за следващия сезон. Все пак ще е хубаво гостите ни да се изненадват всяка година с нови подобрения.


Какви са подобренията, които тази година предлагате на гостите си?

Изградихме нови бани и тоалетни в долния край на къмпинга, които за клиентите ни са голямо удобство. Направихме красива детска площадка за малките ни посетители, сглобяеми басейни около които нашите гости могат да отмарят, магазинче в което предлагаме най-необходимото. Направихме и три глемпинг палатки, както и три каравани, които отдаваме под наем за всички, които искат да открият красотата в къмпингуването. И не на последно място - мини библиотека, която е моя гордост и голяма атракция за всички туристи.


Самите гости доволни ли са от промяната? Има ли такива, които са идвали и минали години и сега виждат разликата? Какво споделят?

Удоволетворението, когато клиента ти каже, че къмпингът е "страхотен" е неописуемо. Това значи, че сме си свършили работата.
Да, имаме гости от минали години, които са изключително въодушевени от промяната.


Какви гости очаквате този първи сезон - от България, Румъния?

Вече имаме гости от България и Румъния, които са наели парцели за сезонно ползване. Противно на очакванията ни вече имахме много гости от Германия, Нидерландия, Англия, Швейцария, Франция, Молдова, Словения, като се надяваме тази тенденция да продължи.


Кои са най-добрите плажове в района около къмпинг Морски Мечти?

Има много плажове в района, но има два в непосредствена близот до къмпинга, които задоволяват нуждите на нашите гости. Това са плаж Иканталъка 1 и плаж Роял Бей.


Какви са предимствата на Северното Черноморие пред Южното?

Не ги деля на Северно и Южно и двете си имат своята красота, то си е наше.


А липсва ли му нещо?

Според мен нищо, защото си имаме всичко. Може би само от гледна точка на инфраструктурата, но това е въпрос на държавна политика.

И за финал искам да пожелая успешен сезон на всички колеги, а на всички къмпингари - едно незабравимо лято изпълнено с красиви емоции.

 

Интервюто взе Веселин Вълев
Camping.bg

Снимки: Къмпинг "Морски Мечти"

 

Следвайте  Camping.bg  в:

    

 

препоръчани новини

Новата California 7 Concept - световна премиера (видео)

Новата California 7 Concept - световна премиера (видео)

Volkswagen Лекотоварни автомобили представя световната премиера на своя концептуален модел California CONCEPT...

Camping.bg отговаря на кмета на Царево

Camping.bg отговаря на кмета на Царево

В интервю за Радио "Фокус" от 11.08.2023 г. по темата за караваните на къмпинг "Якото място"...