Димитър Стоянов - управител на къмпинг Оазис, Сливен: Радваме се на подкрепата на местните хора

20.07.2021
Димитър Стоянов - управител на къмпинг Оазис, Сливен: Радваме се на подкрепата на местните хора

Къмпинг Оазис е един от новоизградените къмпинги във вътрешността на страната. Намира се в непосредствена близост до град Сливен, в подножието на Природен парк "Сините камъни". Къмпингът е семеен бизнес, който се управлява от 25-годишния Димитър Стоянов.

Димитър е завършил Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм в град Сливен, след което е завършил две степени на висше образование в сферата на туризма. Още от 14-годишен работи като сервитьор, а след това и помощник-управител на елитен ресторант във Велико Търново. Следват 5 години опит в хотелиерство и ресторантантьорство в Аляска, САЩ, където стартира като мияч и се издига до Sous Chef в една от най-големите туристически корпорации в света HAP (Holland America Princess).
 

Здравей Митко, разкажи, моля те, кога и как възникна идеята да направите къмпинг?

След като се сдобихме с това райско място, познато на сливналии като "Моллова гора", започнахме да прекарваме свободното си време тук. Бяхме и все още сме завладяни от магията на девствената природа. Всеки от нас беше пълен с различни и интересни идеи за това как да направим мястото още по-добро и атрактивно, за да може да бъде споделено с хората. След като обсъдихме идеите, вече беше време да действаме. Целта ни - да създадем къмпинг.
 

Къмпинг Оазис е едновременно много близо до град Сливен, но и усещането е като да си в дива природа, далече от цивилизацията. Това харесва ли се на гостите ви?

В днешно време всеки човек има забързано, а някои и сиво ежедневие, от което иска да се откъсне, дори и за малко. Къмпинг Оазис предоставя тази възможност, тъй като се намира в сърцето на Балкана, но в същото време и близо до дома. Гостите, които не са местни, могат да съчетаят разходка из града и спокойствието на природата.

Какви са възможностите за разходки и забавления в и около къмпинга?

Къмпингът има обширни зелени площи, еко пътеки, които водят до красиви местности като например местността “Карандила”, парк “Сините камъни”, който е в непосредствена близост до нас, както и скалното образувание - феномен “Халката”. За малки и големи сме осигурили интересни развлечения - детски кът, футболно и волейболно игрище, конна езда сред природата, велосипеди под наем, спортен риболов, барбекю, механа, която предлага месни и традиционни ястия.
 

Къмпинг Оазис приема гости от едва 1 година. Какви са отзивите им за мястото?

Макар и за краткото време откакто сме отворили, можем доволно да кажем, че посетителите винаги са оставали доволни. Много от тях се връщат отново, вече като наши приятели. Отзивите, които получаваме са свързани с прекрасното място, което сме избрали за създаването на къмпинга, гостоприемството, големият и свободен избор за настаняване на кемпери, каравани и палатки, лесният достъп до основните ресурси като ток, вода, баня, тоалетна, също така и разнообразието от развлечения, които им предлагаме.

А какво споделят местните хора за това, че има къмпинг до града?

Както казах по-рано, отзивите, които сме събрали до сега са били винаги положителни. Нашите съграждани обичат да посещават къмпинга поради много причини - било то заради природата, спокойствието, конната езда или просто разходка. Нещо, с което може да се похвалим е тяхната подкрепа, която получаваме за всяко начинание, свързано с развитието на къмпинг “Оазис”.
 

Какво планирате да изграждате или подобрявате в къмпинга?

Откакто сме отворили къмпинг Оазис, не сме спирали да работим по неговото подобряване и развитие. Планираме да изградим още няколко санитарни възли,  басейн, за да могат гостите да се разхлаждат в горещите летни дни. Обмисляме да направим и вила, а може би и къщички тип алпийски стил, които да са на разположение на всеки, който реши да отседне при нас. 
Всеки сезон се стараем да е по-добър, с нови попълнения и развития, за да могат посетителите да се наслаждават максимално на престоя си в къмпинг Оазис.

 

Интервюто взе Веселин Вълев
Camping.bg

Снимки: Димитър Стоянов - личен архив

 

препоръчани новини

Z-Triton - велосипед, лодка и каравана в едно

Z-Triton - велосипед, лодка и каравана в едно

Електрическата триколка-амфибия Made in Latvia излиза на пазара през 2022 г.   Проектът Z-Triton не е нито...

Победителите в #BestBGcamp2021: Един фаворит, новите къмпинги събират одобрение

Победителите в #BestBGcamp2021: Един фаворит, новите къмпинги събират одобрение

Къмпинг Къпиновски манастир е първи в шест от общо осем категории в класацията за 2021 г. Половината от всички...