Дни на караванинга в Чорлу, Турция

През предстоящия уикенд ще се състои първото издание на "Дни за каравани и къмпингуване" в гр. Чорлу, Турция. Събитието цели да събере на едно място всички запалени къмпингари и караванери от България, Турция и други съседни държави, както и да привлече всички, които искат да направят първите си стъпки в този вид туризъм.

До момента около 200 ентусиасти са подали заявка за участие в събитието, което ще се проведе пред МОЛ Орион в гр. Чорлу (на 140 км. югоизточно от Одрин, в посока Истанбул). То ще продължи 3 дни (18-20 октомври). Започва в 8 ч. сутринта в петък и продължава до неделя следобед, когато срещата ще се прехвърли в Laladere Kamp и ще продължи до 27 октомври. За гостите с каравани и кемпери в Чорлу е осигурен къмпинг в близост до МОЛа, като придвижването между двете точки ще се случва с шатъл. Разходите за настаняването и придвижването са поети от общината, с чиято основна подкрепа ще се състои събитието. Продължението в Laladere Kamp до 27 октомври ще струва 40 турски лири на ден за екипаж (кемпер/каравана с двама души).  Организаторите са предвидили много забавления и настроение.

Програмата в Чорлу включва изложение на палатки и къмпинг аксесоари, презентации и дискусии за къмпингуване в Турция и чужбина, обучения за начинаещи къмпингари, обобщение на най-важните законови регулации за пътуване и къмпингуване в Турция. В единия от двата почивни дни (19 или 20 октомври) ще бъде организирано безплатно туристическо посещение на Чорлу.

Повече информация търсете във фейсбук групата Кемпер клуб България .

Camping.bg