Дни на караванинга в Чорлу, Турция

14.10.2019
Дни на караванинга в Чорлу, Турция

През предстоящия уикенд ще се състои първото издание на "Дни за каравани и къмпингуване" в гр. Чорлу, Турция. Събитието цели да събере на едно място всички запалени къмпингари и караванери от България, Турция и други съседни държави, както и да привлече всички, които искат да направят първите си стъпки в този вид туризъм.

До момента около 200 ентусиасти са подали заявка за участие в събитието, което ще се проведе пред МОЛ Орион в гр. Чорлу (на 140 км. югоизточно от Одрин, в посока Истанбул). То ще продължи 3 дни (18-20 октомври). Започва в 8 ч. сутринта в петък и продължава до неделя следобед, когато срещата ще се прехвърли в Laladere Kamp и ще продължи до 27 октомври. За гостите с каравани и кемпери в Чорлу е осигурен къмпинг в близост до МОЛа, като придвижването между двете точки ще се случва с шатъл. Разходите за настаняването и придвижването са поети от общината, с чиято основна подкрепа ще се състои събитието. Продължението в Laladere Kamp до 27 октомври ще струва 40 турски лири на ден за екипаж (кемпер/каравана с двама души).  Организаторите са предвидили много забавления и настроение.

Програмата в Чорлу включва изложение на палатки и къмпинг аксесоари, презентации и дискусии за къмпингуване в Турция и чужбина, обучения за начинаещи къмпингари, обобщение на най-важните законови регулации за пътуване и къмпингуване в Турция. В единия от двата почивни дни (19 или 20 октомври) ще бъде организирано безплатно туристическо посещение на Чорлу.

Повече информация търсете във фейсбук групата Кемпер клуб България .

Camping.bg

 

препоръчани новини

Hymer в България: Супер лекото шаси SLC - иновация в движението

Hymer в България: Супер лекото шаси SLC - иновация в движението

"Hymer в България" е съвместна инициатива на Camping.bg и официалния представител на Hymer за България...

Близо 1000 избраха корицата на новия Къмпинг пътеводител на България за 2021 г.

Близо 1000 избраха корицата на новия Къмпинг пътеводител на България за 2021 г.

Корицата със снимка от къмпинг Къпиновски манастир беше избрана от аудиторията на Camping.bg за корица на...