Домашен къмпинг и хоум офис: Корона изолация

01.04.2020
Домашен къмпинг и хоум офис: Корона изолация

Детските градини са затворени. В онлайн пространството валят уроци. Вие работите от вкъщи. Чудите се как да напаснете графика на компютъра - детето ли да учи, вие ли да работите, да сготвите ли, да изчистите ли... Искате да се разкарате някъде надалече с кемпера, караваната или палатката, нооо излизането не само, че е почти забранено, а и навън е снежна буря. 1 април е. Но това за съжаление не е първоаприлска шега.

Предлагаме ви няколко бързи семейни забавления, които ще ви спасят от домашната досада, от децата по време на хоум офиса и същевременно ще ви дадат поводи за семейна сплотеност и забавления, както ако сте на почивка. Направете си къмпинг вкъщи!

1. Разпънете палатка в хола.

Имате ли малка, двуместна палатка? Какъв по-добър повод от това да оставите децата да мечтаят и да се забавляват сами за час. Разпънете палатката, дайте им спален чувал и шалте и ги накарайте да направят лагер от играчки. Сигурни сме, че и у вашия дом има детска кухня, детски столчета и масички, момичетата имат кукли, които ще наредят за участници в къмпингуването. Нека използват всичко това, за да пресъздадат къмпинг обстановка. Ако пък нямате двуместна палатка, сложете 2-3 стола с облегалки един срещу друг на известно разстояние и ги покрийте с чаршаф или одеяло. Може също да използвате и сушилката за дрехи за конструкция или свободна маса. Ако малчуганите ви са двама и имат двуетажно легло, възползвайте се да направите палатката на долното легло, спускайки одеяла от горното.

2. Направете си семеен къмпинг обяд. 

Така и така цялото семейство сте вкъщи. Така и така се чудите какво да сготвите. Защо просто не взаимствате някоя бърза идея от онези, които имате за къмпинг? Извадете газовия котлон. Или грила (мъжката част от семейството вероятно ще е щастлива да бъде изгонена на терасата въпреки снега, само и само да не е ангажиран с децата и други домашни задължения). После си извадете къмпинг масата и столовете и седнете удобно пред прозореца с гледка към снега. Кога друг път ще ви се случи подобно снежно къмпинг изживяване?

3. Рисунки или есе на къмпинг тематика

За да си осигурите още час спокойствие от децата, дайте им задача да нарисуват първото им излизане на къмпинг след преминаване на извънредното положение. Нека си представят къде искат да отидат, с кого, как, за колко време, какви дейности ще правят. Ако са по-големи, нека да напишат есе. А ако са по-малки, ето нашите тематични картинки за оцветяване, които може да разпечатате.

4. Тоалетната хартия...

Предлагаме ви забавно предизвикателство. Тоалетната хартия в последните седмици е много на мода. Нека всеки член на семейството вземе по една индивидуална ролка. Ходете до тоалетна като на къмпинг - всеки път с ролка хартия в ръка. Чия хартия ще свърши първо?

5. Вечерното осветление

Изпуснахте ли Часът на Земята на 28 март? Сигурни сме, че много от вас обикновено участват в тази инициатива на WWF и някои дори правят похода до Черни връх. Тази година събитието се проведе изцяло дигитално и повечето хора не го усетиха. Ако и вие сте от тях, опитайте се да наваксате. И без това твърденията са, че коронавируса влияе позитивно на природата, въздухът е по-чист. Съдействате още малко за тази кауза, като всяка вечер използвате къмпинг осветление - челници, фенерчета, свещи.

6. Направете си вечерен лагерен огън 

Сигурни сме, че във всеки един съвременен дом, дори и да няма камина, има плазмен телевизор или таблет, на който може да си пуснете приложението за огън. Предлагаме ви довечера, когато се стъмни, да се съберете около семейното огнище, да попеете песни, да си разкажете смешни истории, да споделите спомени.

7. Спете в спални чували

Така и така имате разпъната палатка в хола. И така и така спалните чували са извадени. Направете си една нощ на къмпинг у дома. Цялото семейство, всички заедно, един до друг. Сигурни сме, че това ще е незабравимо преживяване за децата, а е възможно и на вас да ви е за първи път. След години ще си спомняте с позитивни мисли и носталгия за времето на коронавируса.

 

Текст: Цветомира Цоцова

 

 

препоръчани новини

Новата California 7 Concept - световна премиера (видео)

Новата California 7 Concept - световна премиера (видео)

Volkswagen Лекотоварни автомобили представя световната премиера на своя концептуален модел California CONCEPT...

Camping.bg отговаря на кмета на Царево

Camping.bg отговаря на кмета на Царево

В интервю за Радио "Фокус" от 11.08.2023 г. по темата за караваните на къмпинг "Якото място"...