Започнаха протести срещу готвената забрана за свободно къмпингуване по морето

12.06.2019
Започнаха протести срещу готвената забрана за свободно къмпингуване по морето

Вчера се състоя първият от планирана поредица протести срещу проекта за изменение на Закона за устройство на Чeрноморското крайбрежие. Те са под надслов "Море от бетон" и се подкрепят от организации и групи, сред които: Асоциацията на парковете в България, Да запазим Корал,  Българска асоциация за алтернативен туризъм, Българска фондация биоразнообразие, Свободен Камен бряг, Софийски дискусионен форум, Интерактивна България, Гражданска инициатива За Делфините, Организация за закрила на българските граждани, Фейсбук групата Бетономорие и други.

На протеста пред Народното събрание вчера са се събрали около 100 души, по оценка на Оффнюз. Протестиращите се обявяват освен срещу забраната за свободно къмпингуване по българското Черноморие, така и срещу презастрояването и унищожаването на дюните.

Призивът във Фейсбук събитието гласи:

"Драгите управляващи организират специално за населението още презастрояване на морето, укрепване на бреговете с хотелски комплекси, изравняване на дюните, преследване на престъпните къмпингари. 

Ние, гражданите, излизаме за да ги подкрепим, защото нямаме нужда от свободни плажове, искаме още празни и грозни хотели – колкото повече, толкова повече, искаме друг да ни казва къде и как да почиваме.
Искаме работа за българската мафия!

Скъпи поданици, 

Обявяваме начало на протестна седмица за всички, които не са съгласни с горния текст!

Бъдете в пълно бойно снаряжение, палатки, кърпи, шнорхели, плавници, чадъри, кофички с лопатки, пояси, слънцезащитни мазила, шатри и шезлонги, надуваеми дюшеци, джапанки и всякакви други  плажни изненади. Рибарите да носят въдици! 

Протестите продължават всеки ден от 18:36 ч. на площад Народно събрание до 14 юни, включително.

 

Веселин Вълев
Camping.bg

препоръчани новини

Българите избират България за къмпинг това лято

Българите избират България за къмпинг това лято

Българите ще изберат да останат в България за къмпинг почивката си през това лято. Това показва проучването на...

Новият къмпинг АйлякЪ - бленувана свобода през сезон 2020

Новият къмпинг АйлякЪ - бленувана свобода през сезон 2020

„Щастието се крие в малките, но истинските неща“ – с тези думи ни посреща най-новият къмпинг на...