Зимен караванинг в България: 5 препоръчани къмпинга

26.12.2022
Зимен караванинг в България: 5 препоръчани къмпинга

Зимата всъщност е прекрасно време за къмпингуване. Особено ако сте с кемпер, без значение дали е собствен или нает.

Все повече къмпинги у нас работят целогодишно. И докато през летния сезон навалицата е навсякъде, особено уикендите, то през зимата можете да се насладите на спокойствие и тишина.

Ето някои от най-добрите български къмпинги, които ви препоръчваме да посетите и през зимата:

   


Термален къмпинг Велинград

Едва ли има нужда от представяне, но все пак ... Къмпингът беше открит есента на 2019 г. и от тогава непрестанно е в челото на годишната класация на Camping.bg - BestBGcamp. Той постави нови стандарти за удобства, архитектура и услуги в къмпинг туризма в България. Местата са сепарирани и номерирани, всяко с достъп до вода и електричество. Термален къмпинг Велинград разполага със собствен СПА комплекс с 3 открити и 1 закрит басейни с топла минерална вода, био солна и финландска сауна, арома парна баня, уютна механа, грил и т.н. За децата, освен откритата площадка има и специално огромно отоплено помещение за игра - идеално за зимата и при лошо време през лятото.

Повече информация и контакти: https://camping.bg/термален-къмпинг-велинград-camping224.html

     


Алба

Къмпинг Алба също е един от най-новите къмпинги в България. Намира се в полите на Балкана, на 8 км от Павел баня и недалече от Казанлък. Тази година Алба спечели първо място в класацията BestBGcamp в категорията "Удобство на къмпинг местата". И не случайно. Парцелите в къмпинга са едни от най-просторните в страната - между 100 и 140 кв.м. всяко. А черешката на тортата са оборудваните и изолирани беседки, в които компанията ви може да се развихри. Всяка от тях разполага с маси и пейки, камина със скара, мивка, хладилник и телевизор. Дървата са ви осигурени от къмпинга, само си носете пиене и ядене и настроението няма как да не се повиши. Наздраве!

Повече информация и контакти: https://camping.bg/къмпинг-алба-camping229.html


 

    

 

Глемпинг Алианс

Сити брейк в Пловдив? Супер идея. Още повече, че има къде да отседнете в самия град. При това мястото е уникално. Нарича се Glamping Alliance и е първият в България, и вероятно в региона, висикотехнологичен туристически комплекс. Разполага с къмпинг зона, мотел, ресторант, СПА център и единствената у нас машина за почистване на тоалетни касети. Всички стъпки по резервация, ползване на услуги и плащане се извършва онлайн. На място оперирате само с QR код. Автобусната спирка е точно до входа на комплекса и за 6 мин. сте на Главната.

Повече информация и контакти: https://camping.bg/глемпинг-алианс-camping235.html

          


Верила

Намира се в самия град Сапарева баня, откъдето води пътя за курорта Паничище и Седемте рилски езера. Къмпингът носи името на близката планина, която е прехода между Витоша и исполина Рила. Верила разполага с тревна зона за къмпингуване, бунгала и кухня с механа с камина - идеално за студените зимни дни. На 3 минути от къмпинга има целогодишно работещи минерални басейни, ресторанти и много възможности за разходка и дори каране на ски.

Повече информация и контакти: https://camping.bg/къмпинг-верила-camping12.html

    


Рестарт зона 82 (Пампорово)

Кемперстоп точно на пистата. До лифта. И с апрески бар. Нужно ли ви е нещо повече?! Домакинът Тането ще внесе допълнителен колорит на ски ваканцията ви. Ще имате възможност да се включите в организираните групи за сутрешно пантене и посрещане на изгрева.

Повече информация и контакти: https://camping.bg/кемперстоп-рестарт-зона-82-camping268.html

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Снимки: Веселин Вълев / Camping.bg, Георги Дадов и съответните къмпинги

 

Следвайте  Camping.bg  в:

    

 

препоръчани новини

Термален къмпинг Велинград ще краси корицата на Къмпинг пътеводителя на...

Термален къмпинг Велинград ще краси корицата на Къмпинг пътеводителя на...

Представяме ви корицата на новия Къмпинг пътеводител на България за 2023 година. На нея е Термален къмпинг...

Търси се парцел за проектиране на нов къмпинг

Търси се парцел за проектиране на нов къмпинг

Четвъртото издание на конкурса за студентски проекти за изграждане на къмпинг стартира с избор на терен. В...