Зимен караванинг: Няколко основни съвета от Bürstner

14.01.2023
Зимен караванинг: Няколко основни съвета от Bürstner

Много хора се питат - Не е ли твърде студено за почивка на къмпинг през зимата? Отговорът на този въпрос е, че с подходящо оборудване почивките могат да бъдат забавни дори в сняг и лед. Ще ви покажем какво непременно трябва да вземете със себе си и как да сте подготвени в караваната или кемпера.

Това е задължително за зимен къмпинг:

enlightened Достатъчно количество газ: през зимата се изразходва повече газ, отколкото през лятната ваканция. Планирайте разход на от 3 до 5 килограма газ на ден.

enlightened Антифриз: Предпазва тоалетната с прясна вода от замръзване. Важно: За резервоарите за сива вода са необходими подходящи средства!

enlightened Форселт: Служи отлично като студен буфер и място за съхранение на обувки, ски и др.

Топли одеяла

Дебелата пухена завивка на човек определено е част от задължителната зимна къмпинг екипировка. Най-добре е да изберете най-високата степен на защита "WinterPlus". Опаковайте и няколко одеяла от полар или мериносова вълна – те не само ще ви топлят през нощта, но и след разходка на чист зимен въздух.

Светлина

Приказните светлини създават уютна атмосфера не само у дома, но и на къмпинг. Ако искате също така да създадете приятна атмосфера и във форселта, уверете се, че лампичките ви са одобрени за използване на открито.

Практични постелки

Най-добре е да поставите микрофибърни постелки във входната зона, така че кишата да не стига и до жилищната зона. Те абсорбират влагата и изсъхват бързо. Изолиращите постелки и отопляемите килими също гарантират топли крака.

Необходима екипировка за зимен къмпинг:

enlightened Стълба и лопата: Важни за отстраняване на сняг и лед от покрива или тентата

enlightened Подпори: Гумите могат да потънат в снега, но опорните плочи предотвратяват това. Като цяло, колкото по-широки са, толкова по-добре

enlightened Вериги за сняг: Обикновено се изискват, когато има солидна снежна покривка

 

Двоен под

Препоръчително е да имате кемпер с двоен под. Това осигурява приятно усещане за топлина при ходене - не само в мразовитите зимни нощи, но и в горещите летни дни.

Това ще направи вашето превозно средство устойчиво на зимата:

Адекватната защита срещу студа е особено важна при къмпинг през зимата. Тук допълнителната изолация върши добра работа. Външната изолация на задната врата може да се монтира допълнително на кемперванове с и без багажник за велосипеди. Предлага добра защита срещу студ и конденз. Електрическата система също трябва да бъде защитена: препоръчват се кабели, устойчиви на замръзване, с диаметър най-малко 2,5 милиметра.

 

Официален представител на Bürstner за България:

КЕМПЕР ЦЕНТЪР HYMER BULGARIA
ХОЛИДЕЙ МОБАЙЛ

гр. София, ул. Самоковско шосе 97
info@holiday-mobile.com
тел. 0888 804 477
www.hymer.bg

 

Camping.bg

Източник и снимки: buerstner.com

 

Следвайте  Camping.bg  в:

    

 

препоръчани новини

препоръчани новини

Термален къмпинг Велинград ще краси корицата на Къмпинг пътеводителя на...

Представяме ви корицата на новия Къмпинг пътеводител на България за 2023 година. На нея е Термален къмпинг...

препоръчани новини

Търси се парцел за проектиране на нов къмпинг

Четвъртото издание на конкурса за студентски проекти за изграждане на къмпинг стартира с избор на терен. В...