Зимен караванинг: Няколко основни съвета от Bürstner

14.01.2023
Зимен караванинг: Няколко основни съвета от Bürstner

Много хора се питат - Не е ли твърде студено за почивка на къмпинг през зимата? Отговорът на този въпрос е, че с подходящо оборудване почивките могат да бъдат забавни дори в сняг и лед. Ще ви покажем какво непременно трябва да вземете със себе си и как да сте подготвени в караваната или кемпера.

Това е задължително за зимен къмпинг:

enlightened Достатъчно количество газ: през зимата се изразходва повече газ, отколкото през лятната ваканция. Планирайте разход на от 3 до 5 килограма газ на ден.

enlightened Антифриз: Предпазва тоалетната с прясна вода от замръзване. Важно: За резервоарите за сива вода са необходими подходящи средства!

enlightened Форселт: Служи отлично като студен буфер и място за съхранение на обувки, ски и др.

Топли одеяла

Дебелата пухена завивка на човек определено е част от задължителната зимна къмпинг екипировка. Най-добре е да изберете най-високата степен на защита "WinterPlus". Опаковайте и няколко одеяла от полар или мериносова вълна – те не само ще ви топлят през нощта, но и след разходка на чист зимен въздух.

Светлина

Приказните светлини създават уютна атмосфера не само у дома, но и на къмпинг. Ако искате също така да създадете приятна атмосфера и във форселта, уверете се, че лампичките ви са одобрени за използване на открито.

Практични постелки

Най-добре е да поставите микрофибърни постелки във входната зона, така че кишата да не стига и до жилищната зона. Те абсорбират влагата и изсъхват бързо. Изолиращите постелки и отопляемите килими също гарантират топли крака.

Необходима екипировка за зимен къмпинг:

enlightened Стълба и лопата: Важни за отстраняване на сняг и лед от покрива или тентата

enlightened Подпори: Гумите могат да потънат в снега, но опорните плочи предотвратяват това. Като цяло, колкото по-широки са, толкова по-добре

enlightened Вериги за сняг: Обикновено се изискват, когато има солидна снежна покривка

 

Двоен под

Препоръчително е да имате кемпер с двоен под. Това осигурява приятно усещане за топлина при ходене - не само в мразовитите зимни нощи, но и в горещите летни дни.

Това ще направи вашето превозно средство устойчиво на зимата:

Адекватната защита срещу студа е особено важна при къмпинг през зимата. Тук допълнителната изолация върши добра работа. Външната изолация на задната врата може да се монтира допълнително на кемперванове с и без багажник за велосипеди. Предлага добра защита срещу студ и конденз. Електрическата система също трябва да бъде защитена: препоръчват се кабели, устойчиви на замръзване, с диаметър най-малко 2,5 милиметра.

 

Официален представител на Bürstner за България:

КЕМПЕР ЦЕНТЪР HYMER BULGARIA
ХОЛИДЕЙ МОБАЙЛ

гр. София, ул. Самоковско шосе 97
info@holiday-mobile.com
тел. 0888 804 477
www.hymer.bg

 

Camping.bg

Източник и снимки: buerstner.com

 

Следвайте  Camping.bg  в:

    

 

препоръчани новини

препоръчани новини

"КемпЪр" или "КемпЕр"? Как е правилната употреба на думата.

По молба на Camping.bg Институтът за български език "Проф. Любомир Андрейчин" към БАН излезе със становище...

препоръчани новини

"Къмпингуване" или "Къмпиране"? БАН със становище коя...

По молба на Camping.bg Институтът за български език "Проф. Любомир Андрейчин" към БАН излезе със становище...