И Jeep Wrangler с къмпинг версия

08.08.2018
И Jeep Wrangler с къмпинг версия

Американската компания American Expedition Vehicles (AEV), специализирана в създаването на допълнително оборудване за пикапи и джипове на марките Jeep, Ram и Chevrolet, представи своя нов проект, наречен Outpost II. Това е високопроходим кемперван, разработен на базата на Jeep Wrangler.

Над 600 уникални ръчно изработени части са използвани в дизайна на джипа. Той получава по-широка задна рамка за монтаж на жилищната кабина и просветът му е увеличен с повече от 10 сантиметра. Wrangler-ът, задвижван от 5,7-литров бензинов двигател HEMI, е в състояние да преодолява водни препятствия, благодарение на специалния си шнорхел.

Жилищната част разполага с повдигащ се електрически покрив, благодарение на който за няколко секунди се увеличава свободното пространство за главите на пасажерите. Автомобилът има две кухни - вътрешна и външна, с 50-литров хладилник и 80-литров резервоар за вода, както и две легла. Оборудването включва още газови котлони, LED осветление и слънчева панел на покрива.

AEV няма да предлага Outpost II на своите клиенти - разработката е в един екземпляр, специално за директора на компанията. В същото време е възможно нещо подобно да бъде създадено на базата на Ram и да бъде пуснато на пазара.

Веселин Вълев
Camping.bg

Източник и снимки: autonews.ru

препоръчани новини

Globe-Traveller са представени вече и на българския пазар

Globe-Traveller са представени вече и на българския пазар

Марката Globe-Traveller е на пазара от 2009 година. За това кратко време тя успя да си изгради име на един от добрите...

Camping.bg издаде Къмпинг карта на България 2019

Camping.bg издаде Къмпинг карта на България 2019

Излезе от печат новото издание на Къмпинг карта на България. Тя съдържа информация за 22 избрани български...