И Jeep Wrangler с къмпинг версия

08.08.2018
И Jeep Wrangler с къмпинг версия

Американската компания American Expedition Vehicles (AEV), специализирана в създаването на допълнително оборудване за пикапи и джипове на марките Jeep, Ram и Chevrolet, представи своя нов проект, наречен Outpost II. Това е високопроходим кемперван, разработен на базата на Jeep Wrangler.

Над 600 уникални ръчно изработени части са използвани в дизайна на джипа. Той получава по-широка задна рамка за монтаж на жилищната кабина и просветът му е увеличен с повече от 10 сантиметра. Wrangler-ът, задвижван от 5,7-литров бензинов двигател HEMI, е в състояние да преодолява водни препятствия, благодарение на специалния си шнорхел.

Жилищната част разполага с повдигащ се електрически покрив, благодарение на който за няколко секунди се увеличава свободното пространство за главите на пасажерите. Автомобилът има две кухни - вътрешна и външна, с 50-литров хладилник и 80-литров резервоар за вода, както и две легла. Оборудването включва още газови котлони, LED осветление и слънчева панел на покрива.

AEV няма да предлага Outpost II на своите клиенти - разработката е в един екземпляр, специално за директора на компанията. В същото време е възможно нещо подобно да бъде създадено на базата на Ram и да бъде пуснато на пазара.

Веселин Вълев
Camping.bg

Източник и снимки: autonews.ru

препоръчани новини

От личен опит: къмпинг Градина 2019

От личен опит: къмпинг Градина 2019

Къмпинг Градина е носител на наградата „Любим къмпинг на Черноморското крайбрежие“ за 2015 г. и 2016 г.,...

Стартира класацията на къмпингите в България за 2019 г.

Стартира класацията на къмпингите в България за 2019 г.

Годишната класация на къмпингите в България #BestBGcamp2019 .стартира. Тя се провежда за пета поредна...