Какви са класовете кемпери, какви са техните характеристики и основни разлики

12.11.2021
Какви са класовете кемпери, какви са техните характеристики и основни разлики

Кемперите стават все по-популярни у нас, а също и по-достъпни. Както и автомобилите те също са разделени в класове, според външни и вътрешни характеристики.

Във видеото по-долу Радослав Минков от Campers.bg разказва за класовете кемпери и какви са основните разлики между тях. Най-общо кемперите биват: алковен, полуинтегриран, интегриран и кемперван. Алковният е най-висок вътре, кемперванът е най-компактен, интегрираният е изцяло модифициран от производителя на караванната част.

Външните разлики са видими и може лесно да разпознаете на пътя или в къмпинг кой кемпер какъв клас е. Вътрешните разпределения са индивидуални и могат да варират, според класа, модела и производителя на кемпера.

Капацитетът за пътуване и нощувка - броят седящи места и леглата в кемпера са също според класа и производителя, но все пак отделните класове имат общи черти.

Във видеото ще научите и каква е разликата между гумите за кемпер и тези на стандартен бус. В общия случай гумите на кемпера са с по-високо налягане максималното налягане, заради това, че той стои по-дълго на едно място, без да се движи. Налягането на гумите на кемперите е посочено от производителя, като обикновено то е 5,5 бара.

Всичко това във видеото ни:
 

 

Camping.bg

 

Следвайте ни в:

    

 

препоръчани новини

препоръчани новини

Къмпинг Terme di Hissar отваря на 16 юни

Дългоочаквана новина - един от най-атрактивните нови къмпинги официално отваря врати. Terme di Hissar е новото...

препоръчани новини

Супер луксозен кемпер MORELO с гараж за автомобил на Camping & Caravaning...

Германската премиум лукс марка кемпери MORELO за втора поредна година ще бъдат представени...