Караваната на Брад Пит за 1,2 млн. долара

19.10.2022
Караваната на Брад Пит за 1,2 млн. долара

Големите звезди обичат големи кемпери и каравани. Двете предпочитани от звездите компании в Америка, които произвеждат такива луксозни превозни средства са Anderson Mobile Estates и King Kong Production Vehicles. Клиенти на първата са Уил Смит, Вин Дизел, Марая Кери и Джейми Фокс, а на втората - Леонардо ди Каприо, Брад Пит, Кристина Агилера и P. Diddy.

Брад Пит е една от най-големите звезди в киното. Няма много информация за домовете му и за местата, където живее временно, когато работи по филми. Това, което знаем е, че от лятото на 2010 г. до началото на 2011 г., докато снима филма Moneyball (Кешбол), той живее в каравана, различна от всяка друга.

Тя е произведена от King Kong Production Vehicles, на базата на модела Celebrity 53 на Jexcar. Същите две компании направиха и караваната на Леонардо Ди Каприо, в която той живееше по време на снимките на Inception (Генезис). Цената й е била 1,5 милиона долара и в стил на мегаяхта на руски олигарх.

Къщата на колела на Брад Пит е малко по-скромна - с цена от "едва" 1,2 милиона долара. Тя е била предназначена за тогавашното му голямо семейство, включващо вече бившата му съпруга Анджелина Джоли и шестте им деца. За разлика от караваните на Anderson, тези на King Kong нямат втори етаж, но имат до четири отварящи се стени – както е случаят с Пит.

С обща дължина от 14,60 метра, караваната се разширява значително, когато четирите плъзгащи се стени са разгърнати. Дори в пътен режим тя е напълно функционална, което е точно това, което бихте очаквали, когато харчите толкова много пари. Според оскъдната информация и снимки, само кухнята струва около 60 000 долара и разполага с изцяло гранитни повърхности и най-съвременни уреди. Към кухнята има трапезария за до шест души. До нея е офис, а на отсрещната стена е всекидневната. Акцентът тук е 3-метров диван, покрит с най-добрата италианска кожа.

Караваната включва главна спалня с двойно легло и гримьорна. Банята е с душ кабина за двама и покритие приличащо на златно. Тъй като това гигантско превозно средство е било предназначено за семейството на Брад Пит, предполага се, че разполага с място за спане за поне още двама души.

По информация на британския The Sun караваната се дава под наем срещу 6 000 долара на седмица.

Кратко видео от караваната може да гледате тук: https://www.thesun.co.uk/motors/19082052/inside-brad-pitts-breath-taking-1million-motorhome/

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Източник: autoevolution.com
Photo credit: HGTV

 

Следвайте  Camping.bg  в:

    

 

препоръчани новини

"КемпЪр" или "КемпЕр"? Как е правилната употреба на думата.

"КемпЪр" или "КемпЕр"? Как е правилната употреба на думата.

По молба на Camping.bg Институтът за български език "Проф. Любомир Андрейчин" към БАН излезе със становище...

"Къмпингуване" или "Къмпиране"? БАН със становище коя...

"Къмпингуване" или "Къмпиране"? БАН със становище коя...

По молба на Camping.bg Институтът за български език "Проф. Любомир Андрейчин" към БАН излезе със становище...