Караван салон Дюселдорф с най-добри резултати в историята си

11.09.2018
Караван салон Дюселдорф с най-добри резултати в историята си

CARAVAN SALON DÜSSELDORF 2018 надмина всички очаквания, дори и рекорда за брой посетители от миналата 2017 година. 57-мото издание на най-голямото световно търговско изложение за кемпери и каравани приключи преди 2 дни и се оказа най-доброто в историята си. Обобщавайки, Йоахим Шефер, управляващ директор на Панаир Дюселдорф, заяви: "През последните десет дни приветствахме 248 000 посетители (2017 г.: 232 000) в изложбения център в Дюселдорф. Ние сме доволни от този нов рекорд. В неочаквано големия интерес и хилядите посещения виждаме потвърждение за изключителното сътрудничество между изложителите, Асоциацията на производителите на ваканционни автомобили и Изложбен център Дюселдорф." 

Ваканцията на колела като форма на почивка продължава да има възходящ тренд и да заема все по-голям дял в туристическия сектор и автомобилната индустрия. Благодарение на отчетените нови регистрации на ваканционни автомобили, общото настроение в караваната индустрия е, че тя се развива отлично. "Това също бе очевидно по време на Караван салона. Настроението в залите сред изложителите и посетителите беше отлично. Успяхме да приветстваме с 35% повече нови посетители. Грижим се за начинаещите караванери, предоставяйки ориентиран към обслужването и ориентиран към клиентите консултантски център под формата на StarterWorld. Също така беше удивително да видим още повече млади семейства с деца, които проявяват интерес към тази форма на почивка ", казва директорът на CARAVAN SALON Стефан Кошке.

Херман Пфаф, президент на Асоциацията на производителите на ваканционни автомобили (CIVD), също коментира положително панаира: "Преповдигнатото настроение сред производителите, изложителите и клиентите, както и първокласните продажби са доказателство за огромната и постоянно нарастваща популярност на караванинга." Посетителите, добавя той, бяха развълнувани от разнообразната гама от продукти, уникални в световен мащаб, от многобройните нови модели и презентациите на щандовете. "Изключителният брой продажби, сключени тук, надхвърли очакванията ни и отразява текущата пазарна ситуация. Гледаме назад към най-големия и най-добре посетен караванен салон на всички времена. Той отново потвърждава позицията си на водещ световен търговски панаир." Председателят на CIVD се надява да прехвърли имиджът и отличната атмосфера в бранша на бизнеса през есента на 2018 г.

Над 600 изложителя от Германия и чужбина представиха своите иновативни продукти и актуален стил в 13 зали, както и в зоните на открито. Експонатите бяха повече от 2100, което включва ваканционни автомобили, аксесоари, техническо оборудване, тенти, ремаркета и други. Общата изложбена площ достигна 214 000 квадратни метра. Сред изложителите бяха къмпинги, ваканционни паркове и туристическите дестинации. Тази година видяхме много търговски посетители от Азия, Австралия и САЩ, както и изключително голям медиен интерес.

Изложителите в Караван салон Дюселдорф изразиха удовлетворението си и съобщиха много добри сделки за продажба.

Мартин Бранд, председател на борда на Erwin Hymer Group, изрази най-голямото си удовлетворение: "Ние сме доволни от високата посещаемост на Караван салона и огромното търсене на нашите марки и продукти. Изложението беше кулминацията на най-успешната стопанска година в историята на Erwin Hymer Group. Караванингът е течение, което вече е част от традиционното общество. Той навлиза и сред значително по-млади потребители, за които ние предлагаме много нововъведения. Нашите инвестиции в Китай също срещнаха огромен интерес. Ще следваме импулсите от Дюселдорф и ще се стремим да направим така, че нашите клиенти да се насладят на уникални преживявания за отдих и мобилност по целия свят. "

Холгер Шулц, генерален мениджър на Hobby-Wohnwagenwerk Ing. Harald Striewski GmbH е ентусиазиран от посещаемостта на щанда на Hobby: "Компактните, напълно обзаведени кемперванове и каравани бяха фокусните теми на нашия щанд. Новата линия кемперванове Vantana, която представихме за първи път тази година с три варианта за обзавеждане, получи много добри отзиви от аудиторията. Тук е важно да обърнем особено внимание на нашия модел за начинаещи караванери - Vantana Ontour, който от самото начало се продава отлично благодарение на атрактивната си базова цена. Бордовото управление на нашите автомобили от смартфон и таблет също е с нарастващо търсене. С нашата интуитивна система HobbyConnect е възможно да контролирате различни функции като осветление, отопление и климатизация на разстояние от App - и от почти всяка точка на света.

Д-р Холгер Зийберт, генерален мениджър на Eura Mobil GmbH, подчертава колко добре е разработена концепцията на изложението: " Караван салон Дюселдорф се превърна в първокласно търговско изложение. Ние сме доволни от резултатите и установяваме, че посетителите на изложението идват все по-подготвени за разговори за продажби. По-високият процент на посетителите, които са тук за първи път, оказва положително влияние върху продажбите на кемпер ванове и ванове на Karmann Mobil и ентри левъл марката Forster. Клиентите ценят и качеството на първокласните автомобили, както и последващата сервизна услуга", се радва Зийберт.

"Караван салон беше изключително успешен за нас. Този търговски панаир е перфектната обстановка за ненадминати продажби - както се вижда от нашите последователни темпове на растеж: през 2018 г. отново значително надминаваме рекордите от предходната година. Нашите клиенти и дилъри са повече от доволни ", казва Герд Адаменицки, мениджър маркетинг и дистрибуция в Knaus Tabbert GmbH. Предпоставките за прогреса са много: "Караванингът стана част от традиционното общество. Но също така наблюдаваме, че клиентите ценят иновациите. Нашите нови автомобили отново поставиха модни тенденции и оставят развълнувани посетители. Накратко: Караван салон 2018 надхвърли всички очаквания. "

Бернд Вушак, мениджър продажби, маркетинг и сервиз в Carthago and Malibu: "Караван салон 2018 отново доказа успеха на нашите марки Carthago и Malibu. Впечатляващ за нас беше не само огромният брой посетители на нашия щанд, но също така и "качеството" на аудиторията. Срещнахме се с много добре осведомени гости. Освен това за първи път бяхме посетени от многобройни новодошли, които се се интересуват от ваканционни автомобили. Тук свършената работа от Изложение Дюселдорф и Асоциацията на производителите CIVD в началото на събитието се отплати, тъй като значително увеличи кръга на потенциалните купувачи. Това също ни кара да погледнем към бъдещето с оптимизъм."

През последните години сегментът "Technik-Order" с техническо оборудване, подвижни части и инсталации, и свързаност е много популярен сред посетителите. Издание 2018 направи дебют в зала "Технологии" с изложители на техническо обзавеждане и аксесоари. В обобщение Бернд Лоер, генерален мениджър в Dometic GmbH, заяви: "Ние ясно чувстваме, че караванирането като форма на почивка се радва на все по-голяма популярност и се развива международно. На нашия щанд успяхме да посрещнем търговските посетители от всички континенти - особено от Азия, Европа и САЩ. Клиентите силно се интересуват от темата за свързаност и са много отворени за много иновации, предлагани от доставчиците на аксесоари. Повишеното търсене на висококачествени компоненти за обзавеждане е учудващо.

По-високите посещения също се отразиха и на по-голям приток на клиенти  на щандовете в туристическата зала. "Учудващо е, че младото поколение проявява много по-голям интерес към къмпинг и караванинг спрямо преди няколко години. Разговорите с клиентите са с високо качество. Освен това считаме, че потребителите държат много на съветите на място. За нас Караван салон винаги е барометър за есенния бизнес - по-голямата част от търсенето се увеличава значително през седмиците след търговския панаир в Дюселдорф ", казва Морис Перс, генерален мениджър в Fritz Berger GmbH.

58-ият Караван салон Дюселдорф ще се проведе от 30 август до 8 септември 2019 г.  

Camping.bg
Източник: www.caravan-salon.de

препоръчани новини

Новият Къмпинг пътеводител на България

Новият Къмпинг пътеводител на България

Новият Къмпинг пътеводителят на България вече е в печат. Той ще съдържа информация за 29 български къмпинга. През...

България има нужда от много нови къмпинги

България има нужда от много нови къмпинги

Къмпинг туризмът е един от най-динамично развиващите се сектори в Европа и света. Официалните статистики на...