Кафява мечка за домашен любимец на къмпинг

02.11.2016
Кафява мечка за домашен любимец на къмпинг

Обикновено последното нещо, което бихте искали да видите на къмпинг, е огромна кафява мечка. Но за едно семейство от Русия това не е проблем. Светлана Пантелеенко и семейството ѝ са собственици на двуметрова мечка на име Степан. В продължение на 20 години мечокът е постоянен спътник на техните къмпинг пътувания. Пантелеенко твърди, че той е перфектно опитомен и никога не  е нападал или хапал някого. Ето защо тя има доверие на своя тромав домашен любимец, дори когато той е сред деца.

"Естествено, преди 20 години, когато го видяхме за първи път, и ние се уплашихме - мечката е толкова голяма!", споделя тя. "Но след това всичко беше наред. Степан е точно като едно много голямо и дружелюбно куче. Бих казала, че се чувстваш сигурно и безопасно в лапите му."

Разбира се, хората все пак трябва да внимават с животно с размерите на Степан, но Пантелеенко и съпругът ѝ Юри вече живеят с него в продължение на 2 десетилетия. Семейството е приело мечето, когато то е било мъничко. Степан първоначално е бил собственост на един малък цирк близо до Санкт Петербург. От там обаче не са могли да го изхранват, поради което семейство Пантелеенко са решили да го осиновят. Двойката е отвела мечето във вилата си близо до Москва и след кратка кариера като международна знаменитост, то се пенсионира и сега прекарва дните си около вилата и в басейн, построен специално за него.

"Вкъщи имаме съвсем обикновени мебели, нищо особено", казва Юри. "Степан, естествено, ни помага те да овехтеят по-бързо, но и ни помага да направим ремонт вкъщи. Разбира се, във втория случай той има само подкрепяща роля. Тромавостта на мечките е ясна. Но никога няма да унищожи или разкъса нещата, които обича."

Двойката храни мечката изцяло със зеленчуци, което е фактор за хрисимото ѝ поведение. Пантелеенко казва, че Степан е спокоен по време на къмпинг пътуванията им и играе ролята на  куче-пазач, докато те устроят лагера, приготвят вечерята и свършат някоя друга задача. Една от ползите от наличието на голям кафява мечка с тях в гората е, че другите хищници стоят на дистанция. Все пак, не е изключено някоя любопитна животинка да дойде на разследване.

Можете да видите видео на мечката по-долу:

 

Camping.bg

Заглавна снимка: Cater's News Agency

препоръчани новини

Къмпинг пътеводител на България номиниран в Годишните награди в туризма 2020

Къмпинг пътеводител на България номиниран в Годишните награди в туризма 2020

Единственото в България издание посветено на къмпинг туризма е сред номинираните в конкурса Годишни награди в туризма...

Близо 1000 избраха корицата на новия Къмпинг пътеводител на България за 2021 г.

Близо 1000 избраха корицата на новия Къмпинг пътеводител на България за 2021 г.

Корицата със снимка от къмпинг Къпиновски манастир беше избрана от аудиторията на Camping.bg за корица на...