Кемперванът Kompanja е за младите със свободен дух

08.10.2018
Кемперванът Kompanja е за младите със свободен дух

Кемперванът на германците от Kompanja е определян като един от най-интересните на изложението в Дюселдорф. Той е многофункционален - къмпинг оборудването му е закрепено на специални релси на пода и може лесно да се махне и превозното средство да се използва за превоз на хора или товари.

Kompanja са избрали за база Renault Trafic пред немските лидери в сегмента Volkswagen Transporter и Mercedes V-Class. Причината е, че френският ван дава възможност леглото под отваряемия покрив да е с около 15 см по-широко, отколкото VW, например (1,35 x 1,95 м към 1,20 x 2,00 м). Друга причина е и по-богатото оборудване, което Renault предлагат - предни въздушни възглавници, задни парктроници, асистент за потегляне на наклон, климатик и Bluetooth радио, при двигател с мощност 123 к.с. С допълнително заплащане може да се поръча и двигател със 143 к.с., навигационна система и дневни LED светлини.

Kompanja има много интересно вградена кухня, която може да се ползва едновременно отвътре и отвън. Кемперванът има и 35-литров хладилник.

Любопитна екстра, която Kompanja предлага е т.нар. "Bus Kino" - мултимедиен проектор, който се закрепва с магнити и прожектира на лицето на отваряемия покрив. Така може директно от леглото да гледате любими филми. Това обаче си има и цена - 1 450 евро.

Иначе, базовата конфигурация на Kompanja се предлага за  41 950 евро, която не включва отваряемия покрив. Допълнително може да се поръчат редица полезни екстри - соларни панели, портативна тоалетна, дизелово отопление, тента и много други.

Веселин Вълев
Camping.bg

Източник: New Atlas
Снимки: Kompanja

препоръчани новини

От архивите: Първата каравана на Laika от 1964 г.

От архивите: Първата каравана на Laika от 1964 г.

Историята на Laika започва през 1964 г., когато компанията е основана от Джовамбатиста Москардини в градчето...

Второто издание на Къмпинг и Караванинг Експо ще се проведе на 13 и 14 април...

Второто издание на Къмпинг и Караванинг Експо ще се проведе на 13 и 14 април...

Второто издание на изложението Къмпинг и Караванинг Експо ще се проведе на 13 и 14 април 2019 г., на паркинга на...