Кемперван с 2 спални помещения

Конвертирането на ванове в кемперванове става все по-модерно. И докато повечето конверсии се правят за лично ползване, британската двойка от Оксфорд Джак Ричънс и Люси Хеджис са съумели да превърнат това в свой бизнес. Фирмата им This Moving House, тъкмо приключи своя шести проект наречен - Jubel Explorer. За основа е използван един от най-предпочитаните за конвертиране ванове - дълга база на Mercedes-Benz Sprinter, който е превърнат в модерен и пространствено ефективен кемперван.

В предната част на вана е масата с тройна седелка и двете предни седалки - място, подходящо за хранене и работа.

Черешката на Jubel Explorer са кухнята и зоната за спане. Макар и компактна, кухнята е съвременна, благодарение на палитрата от матово бяло с дървена облицовка. Разполага с мивка, два газови котлона и множество шкафчета и чекмеджета за съхранение на посуда. За повече място за приготвяне на храна допълнителни плотове се разгъват от шкафа.

До кухнята е едното легло простиращо се до края на буса. Покрай него, по стъпала от шкафове се стига до втората зона за спане, която е и запазената марка на This Moving House. Достъпът до нея е през отвор в стил илюминатор и е снабдена с удобен матрак и лампи за четене, а за дискретност се затрява с перденце.

Кемперванът е оборудван и с много място за съхранение. Стълбите към спалната зона се отварят, за да разкрият още много възможност за транспорт на вещи, а основното легло е оборудвано с вградени чекмеджета отдолу. За допълнително място за съхранение, в задната част на буса има много голямо чекмедже и място за детска количка или други вещи. Декорирана е с реплика на известния графит на Банкси - момиче с балони.

Jubel Explorer е и почти енергийно независим. Той е с вграден дизелов отоплител, а електричеството идва от 110Ah батерия на 12V. Разполага и с 80-литров резервоар за чиста вода.

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Снимки: This Moving House