Кемперван с 2 спални помещения

08.05.2019
Кемперван с 2 спални помещения

Конвертирането на ванове в кемперванове става все по-модерно. И докато повечето конверсии се правят за лично ползване, британската двойка от Оксфорд Джак Ричънс и Люси Хеджис са съумели да превърнат това в свой бизнес. Фирмата им This Moving House, тъкмо приключи своя шести проект наречен - Jubel Explorer. За основа е използван един от най-предпочитаните за конвертиране ванове - дълга база на Mercedes-Benz Sprinter, който е превърнат в модерен и пространствено ефективен кемперван.

В предната част на вана е масата с тройна седелка и двете предни седалки - място, подходящо за хранене и работа.

Черешката на Jubel Explorer са кухнята и зоната за спане. Макар и компактна, кухнята е съвременна, благодарение на палитрата от матово бяло с дървена облицовка. Разполага с мивка, два газови котлона и множество шкафчета и чекмеджета за съхранение на посуда. За повече място за приготвяне на храна допълнителни плотове се разгъват от шкафа.

До кухнята е едното легло простиращо се до края на буса. Покрай него, по стъпала от шкафове се стига до втората зона за спане, която е и запазената марка на This Moving House. Достъпът до нея е през отвор в стил илюминатор и е снабдена с удобен матрак и лампи за четене, а за дискретност се затрява с перденце.

Кемперванът е оборудван и с много място за съхранение. Стълбите към спалната зона се отварят, за да разкрият още много възможност за транспорт на вещи, а основното легло е оборудвано с вградени чекмеджета отдолу. За допълнително място за съхранение, в задната част на буса има много голямо чекмедже и място за детска количка или други вещи. Декорирана е с реплика на известния графит на Банкси - момиче с балони.

Jubel Explorer е и почти енергийно независим. Той е с вграден дизелов отоплител, а електричеството идва от 110Ah батерия на 12V. Разполага и с 80-литров резервоар за чиста вода.

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Снимки: This Moving House

препоръчани новини

Антон Кьосев, собственик на Глемпинг Алианс: Направихме първия модерен...

Антон Кьосев, собственик на Глемпинг Алианс: Направихме първия модерен...

За българите къмпингуването традиционно е свързано с природата – на планина или на морския бряг. Глемпинг...

Търсим парцел за проектиране на нов къмпинг

Търсим парцел за проектиране на нов къмпинг

Третото издание на конкурса за студентски проекти за изграждане на къмпинг стартира с избор на терен. Помните...