Кемпери на бъдещето

10.08.2016
Кемпери на бъдещето

Модерните кемпери предлагат всевъзможни удобства, някои от които може би нямаме дори вкъщи, като например соларни панели за електричество. Всяка година дизайнерите измислят нови и нови подобрения, за да направят визията на къщите на колела различна, функционалността им още по-практична, а екстрите - по последен вик на модата. А замисляли ли сте се какви биха били кемперите на бъдещето? Надникнахме в blog.rvshare.com, за да разберем какво мислят западните критици.

Амфибия Хармония

Снимка: ecofriend

Колебаете се между кемпер и яхта? Тогава просто започнете да спестявате за амфибията Хармония. 

Изключителният дизайн ще ви позволи да управлявате този автомобил и по вода, и по суша. Weili Feng е геният зад тази машина. Той я е направил проста и природосъобразна, така че всеки да може да я ползва. Предлага се с водородни батерии, които стоят зад предните колела Има също и слънчево "гребло", с което може едновременно да се зарежда със слънчева енергия и да действа като платно, когато се движите в открито море.

Снимка: travelizmo

В задната си част този невероятен автомобил има задвижване като на джет, с което може да се движи по водата. Той изглежда малък, но всъщност разполага с голяма дневна, кухня, тоалетна и голям диван, който се превръща в огромно легло.

Nau ECCO

Снимка: gizmag

Автомобилите вече не са това, което бяха. Най-обикновените модели от миналото вече са се превърнали във футуристични, иновационни машини, които ни  оставят без дъх. Много от тях поставят фокуса върфу лукса, сигурността и експлоатационните качества, но Ecco доказва, че автомобилът е свобода.

Той е компактен, аеродинамичен, стилен, а когато го паркираш, се превръща в дом, за който малцина са мечтали. 

Снимка: nau

Ессо е създаден, за да е самодостатъчен. Той не произвежда вредни емисии и работи само с електричество. Зарежда се от стандартен 240V контакт. Има и вграден соларен панел. Екстериорът е изработен от алуминий и стъкло. Очарователния му дизайн предлага изключителна аеродинамика и величествени, панорамни гледки за всички пътници.

Бъфалино

Снимка: coolpile

Уморени ли сте да пътувате с всичките си приятели и роднини? Немският индустриален дизайнер Корнелиус Команс е създал Бъфалино специално за вас. Той предлага всичко необходимо за соло къмпинг трип.

Снимка: coolpile

Команс е стигнал до идеята за Бъфалино, когато е видял Piaggio APE 50 - триколесна версия на мотопед Веспа. Негото творение разполага с напълно обзаведена спалня, душ, две места за сядане, малко пространство за багаж, кухня, хладилник, резервоар за вода, бюро и дори закачалка. Като бонус, уникалният дизайн позволява да се излежаваш на покрива в слънчевите следобеди.

Концепцията Colim

Снимка: ukcampsite

Colim - от  Colors of Life in Motion (цветовете на живота в движение), е нова концепция, създадена от Кристиян Сузана. Тя изглежда като прекрасна комбинация между кола, кемпер и каравана.

Кокпитът лесно се разкача от огромната част за живеене, за да може просто да я оставите сред природата и да се отправите на еднодневен трип в околността. Интериорът може да се направи по поръчка с кухня, баня, спалня и прекрасна зона за хранене и почивка. Тази машина приютява до 4 души и е много по-икономична откъм гориво в сравнение с други кемпери.

Снимка: coolpile

Г-н Сузана гарантира за идеята си: "Концепцията Colim е интелигентно решение за придвижване, което прави моста между каравана, кемпер, лайфстайл и бизнес". Да се надяваме, че той ще намери компания, която да произведе решението му в голям мащаб.

Концепцията eleMMent

 

Снимка: ytmig

Супер готиният кемпер е сбъдната мечта. За съжаление, той наистина ще остане мечта за повечето от нас. EleMMent е класиран като най-скъпият кемпер в света с цена от $ 3 милиона. 

EleMMent palazoo превъзхожда всички досега създадени кемпери. Той е известен в над 190 държави като най-луксозният и изключителният. Просто погледнете дизайна му. Вероятно няма да може еднозначно да кажете дали е яхта, космически кораб или кемпер.

Той се произвежда с уникална прецизност, при която се изпипва дори най-малкия детайл. Предлага огромни панорамни прозорци, почти като тези на хеликоптер. Те могат да бъдат настроени според времето навън. Салонът му се отваря напълно автоматично и го превръща от превозно средство в замък.

Снимка: carsonelove

Вътре има напълно обзаведена и изглеждаща футуристично кухня, а зад нея - спалня с огромно легло. Също така има и СПА зона, в която може да си почивате от злободневните емоции. Ако някой ден спечелите от лотарията, може да си позволите този ... кемпер.

 

Camping.bg

препоръчани новини

Новият Къмпинг пътеводител на България

Новият Къмпинг пътеводител на България

Новият Къмпинг пътеводителят на България вече е в печат. Той ще съдържа информация за 29 български къмпинга. През...

България има нужда от много нови къмпинги

България има нужда от много нови къмпинги

Къмпинг туризмът е един от най-динамично развиващите се сектори в Европа и света. Официалните статистики на...