Кемпер на 2023 година, в класацията на NKC

04.02.2023
Кемпер на 2023 година, в класацията на NKC

В Нидерландия избраха кемперите на 2023 година в ежегодната анкета, организирана от кемперклуба на Ниската земя - NKC. Сред победителите са Tonke EQV, Affinity Duo, Knaus Tourer Van 500 MQ и Frankia Neo-i.

Ето и повече подробности за всеки един от тях:
 

Победител в категория компактен кемперван: Tonke EQV

В категорията на компактните кемперванове, в гласуването безапелационен победител е електрическият Tonke EQV, базиран на Mercedes EQV. Той предлага пробег от не по-малко от 360 километра. С дължина от 5,15 метра предлага всичко необходимо за една къмпинг почивка: четири спални места, външен душ, кухня с индукционен котлон и компресорен хладилник и място за мобилна тоалетна. Негови конкуренти бяха Pössl E-Vanster и Karmann Duncan 545.

 

Affinity Duo: най-популярният в категорията на кемпервановете

Affinity Duo се оказва най-популярен сред феновете на кемпервановете в Нидерландия. Ванът създава усещане за много простор благодарение на разтегателното френско легло с баня и душ до него. Кемперът е подготвен за зимни условия, има просторна кухня и предлага много място за съхранение под леглото и в стените. Laika Ecovip и LMC Innovan бяха другите два модела, номинирани в тази категория.

 

Победител в категория полуинтегрирани кемпери: Knaus Tourer Van 500 MQ

Победителят в категорията полуинтегрирани кемпери беше изненадващ: Knaus Tourer Van 500 MQ на база Volkswagen T6. Този компактен дом на колела има иновативен санитарен възел - тоалетна, която се разширява в просторна душ кабина. Задната стена FoldXPand също оставя много допълнително вътрешно пространство в кемпера, който е дълъг по-малко от шест метра. Удобен за използване е компресорният хладилник от предната страна на кухненския модул, който може да се отваря от две страни. Knaus Tourer Van излезе победител в конкуриренцията на два класни и иновативни модела: Bürstner Lyseo Gallery и Hymer Venture S.

 

Frankia Neo-i победител в категория интегрирани

Само два кемпера бяха номинирани в категорията интегрирани, тъй като журито не е отчело много иновации тази година. Frankia Neo-i спечели титлата за 2023 г. поради сравнително ниското си основно тегло, което означава, че кемперът може да се управлява с шофьорска книжка категория "B", интелигентно проектираната баня и просторното пространство за главата от два метра. Другият номиниран е бил Adria Supersonic 780 SL.

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Източник: nkc.nl

 

Следвайте  Camping.bg  в:

    

 

препоръчани новини

Camping & Caravaning Expo 2024 идва през април на нова локация

Camping & Caravaning Expo 2024 идва през април на нова локация

Най-голямото и важно събитие в къмпинг, караванинг и аутдор сектора ще се проведе от 12 до 14 април догодина в...

"КемпЪр" или "КемпЕр"? Как е правилната употреба на думата.

"КемпЪр" или "КемпЕр"? Как е правилната употреба на думата.

По молба на Camping.bg Институтът за български език "Проф. Любомир Андрейчин" към БАН излезе със становище...