Компактен къмпинг: три нови малки каравани

23.08.2018
Компактен къмпинг: три нови малки каравани

Дизайнът на караваните не се е променил драстично от много години. Напоследък обаче дори и традиционните производители имат интересни нови разработки. Компактните каравани са едно добро поле за реализиране на нестандартни дизайнерски решения.

Ето три нови малки каравани, всяка от които блести с индивидуализъм: 

 

Dethleffs Coco

С новия Coco, Dethleffs предлага каравана без перденца навсякъде, където погледнеш, свежа мебелировка със светли цветове и кухня, която не прилича на тази от апартамента на дядо ти. Германците не са се опитали да направят една завършена къща в ограничено пространство, а да предложат най-основното и функционално оборудване.

Дизайнът й отвън се откроява от този на традиционните каравани. С един прост трик - обикновено таванът покрива страничните панели. Dethleffs обаче го правят различно с Coco - страниците и задницата са извити, а покривът и предницата са поставени върху тях.

 

Kip Shelter

Kip отиват малко по-далеч със своя Shelter - малка и супер утилитарна каравана с врата отзад и изнесена навън кухня. Почивката с тази каравана прилича повече на приключение.

 

Timberleaf Pika

Ако сте истински приключенци, но държите да пътувате с каравана, може да си поръчате американската Timberleaf Pika. Всъщност това е двойно легло на колела. Ще имате няколко LED светлини, вентилатор, два USB-порта за зареждане и тентичка. Отзад ще имате нещо като кухня, която е достъпна отвън само. Оффроуд версията на Pika е с по-големи гуми и съответно грайфери.

Веселин Вълев
Camping.bg

Източник: bright.nl

Снимки: Dethleffs / KIP / Timberleaf

препоръчани новини

Globe-Traveller са представени вече и на българския пазар

Globe-Traveller са представени вече и на българския пазар

Марката Globe-Traveller е на пазара от 2009 година. За това кратко време тя успя да си изгради име на един от добрите...

Camping.bg издаде Къмпинг карта на България 2019

Camping.bg издаде Къмпинг карта на България 2019

Излезе от печат новото издание на Къмпинг карта на България. Тя съдържа информация за 22 избрани български...