Компактен къмпинг: три нови малки каравани

23.08.2018
Компактен къмпинг: три нови малки каравани

Дизайнът на караваните не се е променил драстично от много години. Напоследък обаче дори и традиционните производители имат интересни нови разработки. Компактните каравани са едно добро поле за реализиране на нестандартни дизайнерски решения.

Ето три нови малки каравани, всяка от които блести с индивидуализъм: 

 

Dethleffs Coco

С новия Coco, Dethleffs предлага каравана без перденца навсякъде, където погледнеш, свежа мебелировка със светли цветове и кухня, която не прилича на тази от апартамента на дядо ти. Германците не са се опитали да направят една завършена къща в ограничено пространство, а да предложат най-основното и функционално оборудване.

Дизайнът й отвън се откроява от този на традиционните каравани. С един прост трик - обикновено таванът покрива страничните панели. Dethleffs обаче го правят различно с Coco - страниците и задницата са извити, а покривът и предницата са поставени върху тях.

 

Kip Shelter

Kip отиват малко по-далеч със своя Shelter - малка и супер утилитарна каравана с врата отзад и изнесена навън кухня. Почивката с тази каравана прилича повече на приключение.

 

Timberleaf Pika

Ако сте истински приключенци, но държите да пътувате с каравана, може да си поръчате американската Timberleaf Pika. Всъщност това е двойно легло на колела. Ще имате няколко LED светлини, вентилатор, два USB-порта за зареждане и тентичка. Отзад ще имате нещо като кухня, която е достъпна отвън само. Оффроуд версията на Pika е с по-големи гуми и съответно грайфери.

Веселин Вълев
Camping.bg

Източник: bright.nl

Снимки: Dethleffs / KIP / Timberleaf

препоръчани новини

Новият Къмпинг пътеводител на България

Новият Къмпинг пътеводител на България

Новият Къмпинг пътеводителят на България вече е в печат. Той ще съдържа информация за 29 български къмпинга. През...

България има нужда от много нови къмпинги

България има нужда от много нови къмпинги

Къмпинг туризмът е един от най-динамично развиващите се сектори в Европа и света. Официалните статистики на...