Концептуалната каравана Harmony 3 от Bürstner показва бъдещето на глемпинга

14.09.2018
Концептуалната каравана Harmony 3 от Bürstner показва бъдещето на глемпинга

Bürstner представиха по време на Caravan Salon в Дюселдорф как караваната може да изглежда по-елегантна и комфортна със своя концептуален модел Harmony 3. Ако визията на германците се окаже вярна, то следва да очакваме в бъдеще усещането по време на къмпинг да бъде все по-близо до това като да си у дома.

Целта на Harmony 3 е да забравите, че сте в каравана. И реакциите на посетителите на изложението в Дюселдорф доказват, че това наистина се случва. Интериорът изглежда и се усеща много повече като в апартамент, отколкото каравана. Висящите лампи дават мека светлина върху подвижната маса, а каменната стена придава уютно-провинциален вид на кухнята. Тя, от своя страна, е оборудвана с модерни уреди, включително индукционни котлони и вградена машина за кафе. Вдясно от входната врата пък е разположена прозрачна поставка за вина.

Пространството в Harmony 3 е отворено и просторно, точно както в хола на апартамент. Големият диван и малката масичка за кафе засилват усещането за дом. Вечерта спалнята се спуска от тавана върху тях, като осигурява комфортна нощувка за двама.

Големият дисплей във всекидневната част може да бъде и телевизор, и дигитална рамка за снимки. Той, както и осветлението в караваната се контролира от таблет.

И накрая няколко думи за банята. Тя е ъглова с голяма площ за душ. Осветената душ кабина добавя допълнително цвят и стил.

Harmony 3 е само дизайнерски прототип засега, но се очаква все повече производители да вграждат в караваните и кемперите си технологии от дома. А Bürstner изглежда са един от лидерите в това ново течение в караванинг индустрията.

Веселин Вълев
Camping.bg

Източник: New Atlas
Снимки: Bürstner

препоръчани новини

Новите модели за 2019: кемперите на Carthago

Новите модели за 2019: кемперите на Carthago

Carthago е един от малкото производители, който от създаването си до сега е фокусиран само и единствено в...

Нараства делът на ползвателите на кемпери и каравани в България

Нараства делът на ползвателите на кемпери и каравани в България

През 2018 г. се наблюдава нарастване на дела на ползвателите на кемпери и каравани в страната. Това показват...