Къмпингите Велинград и Силистар са големите победители в #BestBGcamp2020

01.10.2020
Къмпингите Велинград и Силистар са големите победители в #BestBGcamp2020


Годишната класация на къмпингите в България #BestBGcamp2020 приключи. Проучването се проведе за шеста поредна година и се организира от Camping.bg със съдействието на маркетингова агенция Маркет Линкс и верига спортни магазини SportDepot. В анкетата тази година гласуваха рекорден брой - 950 души, което е с 15% повече от миналата.

От гласувалите преобладава делът на жените - 546, срещу 404 мъже. Най-активни в отговорите са били жителите на София (365), Пловдив (109) и Варна (64), следвани от Стара Загора (63), Бургас (62) и Велико Търново (40). Малко повече от половината от респондентите са на възраст от 36 до 50 г.

Ето кои български къмпинги печелят призовите места в двете най-престижни категории:
 

Любим къмпинг на българското Черноморско крайбрежие:

I място: къмпинг Силистар
II място: къмпинг Якото място
III място: къмпинг Шкорпиловци

В тази категория за трета поредна година победител е къмпинг Силистар. Той безапелационно печели титлата на морски любимец на 2020 г. Второто място се заема от Якото място, който запазва позицията си от миналата година. Откритият през 2018-та къмпинг Шкорпиловци печели бронза. Ежегодният фаворит Градина за първи път напуска голямата тройка и се нарежда четвърти. Петото място отива при друг обичаен любимец - къмпинг Иракли.

На въпроса "Какво Ви привлича в любимия Ви къмпинг?" гласувалите за Силистар отбелязват като най-важни красивата природа наоколо и отношението на персонала. Почитателите на Якото място оценяват най-високо възможностите за свобода на децата, а тези на Шкорпиловци - добрата хигиена и удобствата.

 

Любим къмпинг във вътрешността на страната:

I място: термален къмпинг Велинград
II място: къмпинг Къпиновски манастир
III място: къмпинг Емануил

Откритият в края на 2019 г. термален къмпинг Велинград успя да се увенчае с приза на любимец още в първата година от работата си. Макар и да отстъпва първата позиция къмпинг Къпиновски манастир за поредна година потвърждава мястото си като един от най-любимите в страна. Същото се отнася и за Емануил. Водещите фактори, поради които гостите избират почивка в тези три къмпинга, са хигиената, отношението на персонала и удобствата в термален къмпинг Велинград, красотата на обкръжаващата природа, близостта до водоем и водни атракции, както и хигиената в Къпиновски, а за къмпинг Емануил най-високо се оценяват спокойствието, редът и тишината, гостоприемството и близостта до язовир Жребчево.

В двете категории за любим къмпинг гласове са получили точно 50 къмпинга. Това е ТОП 10 на любимите къмпинги в България за 2020 г., според броя на гласовете за тях:

  1. Велинград, термален къмпинг - 197 гласа
  2. Силистар - 194 гласа
  3. Къпиновски манастир - 167 гласа
  4. Якото място - 62 гласа
  5. Шкорпиловци - 59 гласа
  6. Емануил - 55 гласа
  7. Градина - 44 гласа
  8. Иракли - 21 гласа
  9. Делфин - 20 гласа
  10. Доспат, еко-къмпинг - 18 гласа

Победителите във всички останали категории ще бъдат публикувани веднага след като обработим данните. Предстои да изтеглим и обявим и кои трима печелят награди от верига спортни магазини СпортДепо.

 

Camping.bg

Заглавна снимка: Термален къмпинг Велинград

 

препоръчани новини

Hymer в България: Супер лекото шаси SLC - иновация в движението

Hymer в България: Супер лекото шаси SLC - иновация в движението

"Hymer в България" е съвместна инициатива на Camping.bg и официалния представител на Hymer за България...

Близо 1000 избраха корицата на новия Къмпинг пътеводител на България за 2021 г.

Близо 1000 избраха корицата на новия Къмпинг пътеводител на България за 2021 г.

Корицата със снимка от къмпинг Къпиновски манастир беше избрана от аудиторията на Camping.bg за корица на...