Къмпингите Велинград и Силистар са големите победители в #BestBGcamp2020

01.10.2020
Къмпингите Велинград и Силистар са големите победители в #BestBGcamp2020


Годишната класация на къмпингите в България #BestBGcamp2020 приключи. Проучването се проведе за шеста поредна година и се организира от Camping.bg със съдействието на маркетингова агенция Маркет Линкс и верига спортни магазини SportDepot. В анкетата тази година гласуваха рекорден брой - 950 души, което е с 15% повече от миналата.

От гласувалите преобладава делът на жените - 546, срещу 404 мъже. Най-активни в отговорите са били жителите на София (365), Пловдив (109) и Варна (64), следвани от Стара Загора (63), Бургас (62) и Велико Търново (40). Малко повече от половината от респондентите са на възраст от 36 до 50 г.

Ето кои български къмпинги печелят призовите места в двете най-престижни категории:
 

Любим къмпинг на българското Черноморско крайбрежие:

I място: къмпинг Силистар
II място: къмпинг Якото място
III място: къмпинг Шкорпиловци

В тази категория за трета поредна година победител е къмпинг Силистар. Той безапелационно печели титлата на морски любимец на 2020 г. Второто място се заема от Якото място, който запазва позицията си от миналата година. Откритият през 2018-та къмпинг Шкорпиловци печели бронза. Ежегодният фаворит Градина за първи път напуска голямата тройка и се нарежда четвърти. Петото място отива при друг обичаен любимец - къмпинг Иракли.

На въпроса "Какво Ви привлича в любимия Ви къмпинг?" гласувалите за Силистар отбелязват като най-важни красивата природа наоколо и отношението на персонала. Почитателите на Якото място оценяват най-високо възможностите за свобода на децата, а тези на Шкорпиловци - добрата хигиена и удобствата.

 

Любим къмпинг във вътрешността на страната:

I място: термален къмпинг Велинград
II място: къмпинг Къпиновски манастир
III място: къмпинг Емануил

Откритият в края на 2019 г. термален къмпинг Велинград успя да се увенчае с приза на любимец още в първата година от работата си. Макар и да отстъпва първата позиция къмпинг Къпиновски манастир за поредна година потвърждава мястото си като един от най-любимите в страна. Същото се отнася и за Емануил. Водещите фактори, поради които гостите избират почивка в тези три къмпинга, са хигиената, отношението на персонала и удобствата в термален къмпинг Велинград, красотата на обкръжаващата природа, близостта до водоем и водни атракции, както и хигиената в Къпиновски, а за къмпинг Емануил най-високо се оценяват спокойствието, редът и тишината, гостоприемството и близостта до язовир Жребчево.

В двете категории за любим къмпинг гласове са получили точно 50 къмпинга. Това е ТОП 10 на любимите къмпинги в България за 2020 г., според броя на гласовете за тях:

  1. Велинград, термален къмпинг - 197 гласа
  2. Силистар - 194 гласа
  3. Къпиновски манастир - 167 гласа
  4. Якото място - 62 гласа
  5. Шкорпиловци - 59 гласа
  6. Емануил - 55 гласа
  7. Градина - 44 гласа
  8. Иракли - 21 гласа
  9. Делфин - 20 гласа
  10. Доспат, еко-къмпинг - 18 гласа

Победителите във всички останали категории ще бъдат публикувани веднага след като обработим данните. Предстои да изтеглим и обявим и кои трима печелят награди от верига спортни магазини СпортДепо.

 

Camping.bg

Заглавна снимка: Термален къмпинг Велинград

 

препоръчани новини

Стартира годишната класацията на българските къмпинги за 2021 г.

Стартира годишната класацията на българските къмпинги за 2021 г.

Годишната класация на къмпингите в България #BestBGcamp2021 стартира. Тя се провежда за седма поредна...

Hymer в България: Филтърът за питейна вода clearliQ travel

Hymer в България: Филтърът за питейна вода clearliQ travel

"Hymer в България" е съвместна инициатива на Camping.bg и официалния представител на Hymer за България...