Къмпинги 2018: район Велико Търново

09.08.2018
Къмпинги 2018: район Велико Търново

Какво е състоянието на къмпингите в България и най-вече в черноморските в разгара на лятото, това проверява екипът на Camping.bg това лято. Обиколката ни започна от района на Велико Търново, премина по Черноморието от Дуранкулак към Резово и продължава в другите краища на страната. Предоставяме ви актуална информация за всяко едно от посетените места.

Стартираме с къмпингите в района на Велико Търново, а съвсем скоро очаквайте и морето!

Къмпинг Велико Търново
с. Драгижево, гр. Велико Търново, координати 43.067101, 25.753618

Изграден преди десетина години, къмпингът в село Драгижево е първият в България от ново време, който отговаря на съвременните изисквания и европейски стандарти. Собствениците му – британците Ник и Ники, донесоха от Острова най-добрите практики за изграждане на материална база и управление на къмпинг площите. Те са и първите у нас, които приютяват организирани кемпер турове от чужбина. Техният ноу-хау „зарази“ и други предприемачи в страната, които почерпиха от опита им, за да изградят нови къмпинги. В момента Велико Търново е най-предпочитано място за отсядане под звездите в близост до Старопрестолната столица на пътешественици от близо и далеч. Той предлага отлични условия за настаняване на кемпери, каравани и палатки, съвременни санитарни възли, басейн и ресторант.

 

Къмпинг Къпиновски Манастир
Къпиновски Манастир, с. Велчево, гр. Велико Търново, минава се през селата Присово и Велчево, координати 42.978466, 25.743833

Оценен като най-добър къмпинг в България през 2018 г. от експертите на немския автомобилен съюз ADAC (обиколката на немците изпревари нашата с една седмица), къмпинг Къпиновски манастир е образец за изграждане на модерен къмпинг. Той е разположен на площ от над 100 дка, която е разделена на зони - за каравани под наем, за кемпери и каравани на гости, за палатки. Местата за каравани и кемпери са обособени според най-високи стандарти – сепарирани с жив плет, водоснабдени и електрифицирани и имат канал за отпадни води. Всички парцели са затревени, като част от тях се намират под естествена сянка.  Към къмпинга функционират два басейна, открито заведение за хранене, механа с впечатляваща архитектура и предлагаща дивечови специалитети. Изгражда се и леглова база.

 

Къмпинг Стринава
Дряновски манастир, Дряново, координати 42.953632, 25.430759

Разположен на метри от входа на Дряновския манастир, къмпинг Стринава е подходящо място за нощувка по време на пътешествие с кемпер или каравана. Той има голям, асфалтиран паркинг и предлага основни удобства за краткотраен престой. Материалната база е стара, но стопанинът му - туристическо дружество Бачо Киро се старае да я поддържа в добро състояние. Санитарните възли са обновени и с добра хигиена.

Бунгала Лъки,
с. Долни Марян, гр. Елена, Координати: 42.938380, 25.951033

Ако търсите тотално бягство от забързания свят, тълпите хора и шума, бунгала Лъки са вашето място. Тук се стига по тясно пътче, завършващо с мост над р. Златаришка. Макар, че ще останете с усещането, че отивате на край света, тук ще намерите много неща - зеленина, спокойствие, разнообразие от дейности (басейн, детска площадка, мини стена за катерене, футболно игрище, езда, народни занаяти и др.) и голямото сърце на стопаните на Лъки. Бунгалата са модернизирани и разполагат с всички необходими удобства – хладилник, телевизор, собствен санитарен възел. Има място и за палатки. 

Информацията е актуална към 15.07.2018 г.

Следва черноморския район.

 

Цветомира Цоцова
Camping.bg

Заглавна снимка: Къмпинг Къпиновски манастир

препоръчани новини

Супер луксозен кемпер MORELO с гараж за автомобил на Camping & Caravaning...

Супер луксозен кемпер MORELO с гараж за автомобил на Camping & Caravaning...

Германската премиум лукс марка кемпери MORELO за втора поредна година ще бъдат представени...

Стартираме предварителните поръчки на Къмпинг пътеводителя на България за...

Стартираме предварителните поръчки на Къмпинг пътеводителя на България за...

Къмпинг пътеводителят на България за 2023 г. е в печатницата и предстои да излезе до дни. Изданието за тази година е...