Къмпинг в Шотландия сменя името си заради Доналд Тръмп

11.10.2018
Къмпинг в Шотландия сменя името си заради Доналд Тръмп

Шотландският Turnberry caravan park планира да промени името си заради негативни асоциации с американския президент Доналд Тръмп.

Къмпингът се намира в близост до президентския луксозен голф комплекс Trump Turnberry, a Luxury Collection Resort. Намерението им е да премахнат “Turnberry” от името си, за да избегнат "Ефектът Тръмп", който вече дава резултати при тях, но с отрицателен знак.

Управата на Turnberry caravan park е взела решението, след проведено социологическо проучване сред повече от 1 000 души. То показало, че 32% от тях по-скоро не биха посетили къмпинга, заради неговото име.

Доналд Тръмп купува близкия голф курорт през 2014 г. Но вместо очакваните от него 200 млн. паунда приходи до 2016 г., луксозният комплекс трупа само загуби, като общо за четирите години до сега те са 33 млн. паунда.

Доналд Тръмп подаде оставка като директор на голф курорта през януари 2017 г., след като положи клетва като президент на САЩ. Същото направи и дъщеря му Иванка, но синовете му Ерик и Доналд Младши запазиха постовете си.

Заради серията от протести около голф курорта срещу екологичната политика на Тръмп, включително и полета на парапланерист над забранената за полети зона, от Turnberry caravan park искат да са сигурни, че бизнесът им няма да пострада. От там споделят, че напоследък са зачестили питанията от потенциални клиенти дали къмпингът има нещо общо с американския президент.

Ендрю Хоуи, изпълнителен директор на Bridge Leisure Parks, която е собственик на Turnberry caravan park, казва: "Положихме много усилия да направим Turnberry едно прекрасно място за почивка и сме разочаровани, че клиентите ни са готови да ни изоставят, заради "ефектът Тръмп". Горди сме с историческата свързаност с района на Turnberry, но се налага да дадем ново име, което ще подчертае позитивните страни на това прекрасно кътче от света. Даваме възможност на всеки, който има желание да предложи ново име за къмпинга ни. Нашата Фейсбук страница е отворена за дискусии по темата."

Компанията собственик Bridge Leisure Parks е инвестирала над 1 милион британски паунда през последните пет години за подобрения в условията и инфраструктурата. Стремежът им е да запазят  като свои клиенти 2000-те почиващи всяка година в Turnberry caravan park, които може да имат различни политически възгледи от спорната личност на американския президент.

Очаква се новото име на къмпинга да бъде обявено до няколко седмици.

Веселин Вълев
Camping.bg

Източник: telegraph.co.uk
Снимки: Turnberry caravan park, Trump Turnberry

препоръчани новини

От архивите: Първата каравана на Laika от 1964 г.

От архивите: Първата каравана на Laika от 1964 г.

Историята на Laika започва през 1964 г., когато компанията е основана от Джовамбатиста Москардини в градчето...

Второто издание на Къмпинг и Караванинг Експо ще се проведе на 13 и 14 април...

Второто издание на Къмпинг и Караванинг Експо ще се проведе на 13 и 14 април...

Второто издание на изложението Къмпинг и Караванинг Експо ще се проведе на 13 и 14 април 2019 г., на паркинга на...