Къмпинг Къпиновски манастир

Държава: България

Точен адрес: гр. Велико Търново

Работно време: 3 май - 24 септември 2019

GPS координати: Ширина: 42.9758 - Дължина: 25.747

Площ (кв.м.): 500000

Брой къмпинг места (палатки): 80

Брой къмпинг места (каравани): 40

Брой бунгала/вили: 5

Брой легла: Няма информация

Цена: от 18.00 лв до 44.00 лв

Работно време: 3 май - 24 септември 2019

Начини на плащане: в брой, по банков път, с карта

Телефон: +359 884 48 54 54

Webpage: https://www.kapinovski.bg/

Къмпинг "Къпиновски Манастир" е разположен в полите на Еленския предбалкан. Простира се край брега на река Веселина, непосредствено до Къпиновския манастир ”Св. Николай Чудотворец”. Комплексът отстои на около 20 км. южно от старата столица на България - Велико Търново и на главната пътна артерия на път от Румъния към Гърция и Турция. В непосредствена близост се намира и запленяващият Къпиновски водопад, а наоколо ухае на борове от близката гора.

Той е сред водещите къмпниги в страната. Неслучайно четири поредни години печели престижното първо място в редица категории на класацията на къмпингите в България. Част от отличията са в категории "Любим къмпинг в страната" (2016 - 2019) ; "Къмпинг с най-значими подобрения и развитие" (2016 -2019 ) , "Удобство и Хигиена" (2018 - 2019) и Гостоприемство (2019г).

Къмпингът е изграден по оригинален немски модел за конструиране на места за почивка на открито и отговаря на всички европейски стандарти. Разполага с около 40 места за каравани, всяка свързана с мръсен канал, вода и електрическо захранване. Гостите имат достъп до рецепция, медицински пункт, модерна туристическа кухня, душ кабини и тоалетни. 

Палатковата зона е разположена на две обширни пространства, съчетаващи естествена сянка, зелена трева, равни площи и много свобода. В непосредствена близост са изградени два модерни санитарни възли. На удобно разстояние от къмпинг местата са поставени и хладилни витрини на открито.

За удобство на гостите, които не разполагат със собствено средство за къмпингуване има 5 горски къщи. Четири от тях са с по три стаи (за до 6 души) и една е едностайна (за 2 души). Общият капацитет на петте вили е 26 човека. Всяка от тях е с веранда и панорамна гледка към комплекса.

Допълнително, къмпинг Къпиновски манастир предлага напълно оборудвани каравани под наем, маси и столове, както и една делукс стая за 3-ма души, намираща се при басейновата част.

Ваканционният комплекс предлага на своите посетители прекрасен басейн с мини олимпийски размери и модерна отоплителна система, подържаща приятна температура на водата дори и в не толкова горещите дни. За по-малките има детски басейн и площадка за игри.

Механа "Воденицата" отвори врати за първи път в началото на юни 2016г. и е своеобрзен диамант в кроната на комплекса. Заведението е истински архитектурен шедьовър, изграден от изцяло естествени строителни материали - комбинация от дялан камък и дъбови греди, събирани от региона. Механата побира около 400 човека, включително три летни тераси, разкриващи уникална гледка към водопада. Тук може да се насладите на вкусни специалитети от Търновско-Еленския край.

Къмпинг Къпиновски манастир е земен рай за родители, деца, търсачи на приключения и любители на природата. Гордеем се с това, което правим - гостоприемството си и предлаганите услуги, и желаем да го споделим с вас.

Очакваме ви да се забавляваме заедно и да създадем спомени, струващи си да бъдат споделени.

Къмпингът се намира в непосредствена близост до Къпиновския манастир и е отличен изходен пункт за посещение на други забележителности в района като Плаковски манастир и гр. Велико Търново.

 

ЦЕНИ 2020
 

времето в къмпинга

weather icon

маршрут до къмпинга

други къмпинги в района

 • Къмпинг Емануил

  Къмпинг Емануил

  яз. Жребчево, с. Паничерево, общ. Гурково

  МотоКамп България

  МотоКамп България

  с. Идилево, Севлиево

  Къмпинг Крънско ханче

  Къмпинг Крънско ханче

  с. Крън, Казанлък

  Къмпинг Велико Търново

  Къмпинг Велико Търново

  с. Драгижево

 • Къмпинг и бунгала Лъки

  Къмпинг и бунгала Лъки

  с. Долни Марян, гр. Елена

  Къмпинг Стринава

  Къмпинг Стринава

  Дряновски манастир, гр. Дряново

Виж всички къмпинг зони