Къмпинг Морски Мечти е новото място на Северното Черноморие

30.06.2022
Къмпинг Морски Мечти е новото място на Северното Черноморие

"Морски Мечти" е името на един най-новите морски къмпинги. Той се намира до самият бряг на морето на един от най-живописните и красиви заливи на Северното Черноморие - местността Иканталъка, познат още и като „Бялата лагуна“. Курортната местност е разположена между Каварна и Балчик. Това е може би едно от най-красивите кътчета по нашето Черноморие. Тук плажната ивица е доста тясна, обградена от високи бели скали, драматично издигнати над морето. Пясъкът е фин и златист, а брегът е чист и лазурен. Запазената природа и изключително спокойната атмосфера, която цари в това малко заливче са в основата на популярността на Иканталъка.

Новоизграденият къмпинг е кокетен и уютен, с площ от 6500 кв.м., на която има обособени 30 места за каравани и кемпери, както и 25 места за палатки. Изграден е по съвременен модел с удобни колонки за ток и вода при всяко място.

За комфорта и удобството на гостите са на разположение:
- 8 бр. бани и тоалетни
- 3 бр. външни мивки с хладилник и готварска печка към тях
- магазин за пакетирани храни и напитки
- перални машини
- детски кът
- сглобяем басейн
- библиотека
- кът за настолни игри
- безплатен Wi-Fi, осигуряващ бърза и надеждна връзка
- каравани под наем
- палатки под наем 
- и други

Ако ви е любопитно каква е историята на мястото ви припомняме една обява, която публикувахме миналото лято - Къмпинг край Балчик си търси нов стопанин. Добричлията Деян Коконов реагира и спонтанно решава да наеме терена на бившия вече къмпинг "Ботуша". Както той сам споделя, познава района още от детството си.

Освен, че е с ново име, къмпингът е и тотално променен. Само за няколко месеца той вече е пълен с цветя, декорация, нови удобства, а също така и много нови клиенти.

"Имаме гости от минали години, които са изключително въодушевени от промяната", споделя Деян и допълва: "Вече имаме гости от България и Румъния, които са наели парцели за сезонно ползване. Противно на очакванията ни вече имахме много гости от Германия, Нидерландия, Англия, Швейцария, Франция, Молдова, Словения, като се надяваме тази тенденция да продължи."

В района на къмпинга има няколко плажа, като в непосредствена близост са Иканталъка 1 и Роял Бей. Първият е на едва 30 метра от пешеходния вход на къмпинга.

Местоположението на къмпинг „Морски Мечти“ е на 11 км от гр. Балчик, Балчишка тузла - 5 км, Ботаническа градина и Архитектурно-парков комплекс “Двореца“ - 18 км, к.к. “Албена“ - 21 км, гр. Каварна - 5 км, нос Калиакра на 28 км, "Русалка" - 32 км, с. Камен бряг - 34 км, с. Тюленово - 38 км , Шабла фар, езеро и тузла - 36 км, Дуранкулак - 48 км. 


 

Очаквайте скоро интервю със собственика Деян Коконов и ревю на къмпинг „Морски Мечти“.

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Снимки: къмпинг „Морски Мечти“

 

Следвайте  Camping.bg  в:

    

 

препоръчани новини

Наталия Коваленко, Be Camper Украйна: Очаквам бум на къмпинг туризма след...

Наталия Коваленко, Be Camper Украйна: Очаквам бум на къмпинг туризма след...

Представяме ви още едно интервю от изложението Caravan Salon 2022. Наш събеседник е Наталия Коваленко от...

Франк Хайнрихсен: Venture S e кемперванът на бъдещето

Франк Хайнрихсен: Venture S e кемперванът на бъдещето

Германският премиум производител Hymer участва с много голям щанд на изложението Caravan Salon в Дюселдорф. Събитието...