Легендарните полски каравани Niewiadow са на пазара и в България

30.05.2019
Легендарните полски каравани Niewiadow са на пазара и в България

Помните ли хилядите поляци с полски Фиат и каравана по българските къмпинги преди 1989-та? Много наши къмпингари гледаха с влажни очи компактните им бели каравани и мечтаеха някой ден и те да имат такива. По онова време нямаше как да се купят у нас, но сега живеем в други времена.

Полша има вече над 40-годишен опит в производството на къмпинг каравани. Безспорно най-известната и дори станала легендарна вече е модел N126. Тя излиза на пазара едновременно с една друга легенда - Фиат 126р и това не е никак случайно. N126 е планирана да бъде туристическата добавка към малкия автомобил, като това е видно дори от името й.

Фабриката Niewiadow стартира отново производството на караваните N126 през 2013 година, като към днешна дата предлага повече от 10 модификации. Съвременните N126 са модерни и компактни, но по-големи от своите предшественици. Дължината им е от 3,88 до 4,50 м и са с максимално допустима маса от 750 кг. Това има много предимства, свързани със застраховката, както и това, че може да теглите караваната с почти всеки автомобил.

Малко повече за качеството на караваните Niewiadow и тяхното оборудване: Те се продават в почти цяла Европа, както и дори в Нова Зеландия, Япония, Южна Корея, Австралия, Исландия и Тайван. Нивото на изработка и вградено оборудване може да се сравнява с това на европейските им конкуренти. N126 обаче печели по един важен показател - цената. Тя започва от 6 350 евро без ДДС.

Ще ви разкажем за някои от модификациите на модела N126:

N126et разполага с легло за нощувка за двама с размери 184x121 см, хладилник Dometic RM5310 работещ на 12V, 220V и газ, касетъчна тоалетна Thetford C402, 2 газови котлона Dometic, мивка, отварящ се покрив с мрежа против насекоми и още много други удобства.

Може да видите и 360-градусова панорама отвътре:


 

N126d е модел с капацитет за трима души, съответно разполага с две легла и оборудвана кухня, но без тоалетна. 360-градусова панорама:


 

N126nn е също с 3 места за нощувка, но двойното легло е постоянна спалня с размер 192x130 см, а единичното е 177x84 см, разположено надлъжно на караваната. Това се отразява и на нейната обща дължина, която на този модел е 450 см.

Кухнята на N126nn също е оборудвана стандартно с мивка, два газови котлона и хладилник.

А за удобство на почиващите има 220V електроинсталация, както и USB букси.


 

N126nt е версия с тоалетна, за сметка на третото место за нощувка. Караваната е с външна дължина 450 см и разполага с 5-литров електрически бойлер Trumatherme и разбира се с обзаведена кухня и хладиник работещ на 12V, 220V и газ.


 

Всички каравани Niewiadow имат 2-годишна гаранция и отделно гаранция от производителите на оборудването. Например - 5 години за Truma и 3 години за хладилниците Dometic.

Конфигурациите са безброй много, в зависимост от нуждите на всеки клиент - от цвета на интериора до зимен пакет.

Най-близкото до България представителство на Niewiadow, от което може да закупите някои от моделите N126 е VANUVA, които се намират в съседна Румъния.

Може да разгледате каталога на Niewiadow в сайта на VANUVA или да изтеглите версия на български език от ТУК.

 

VANUVA IMPEX
Ремаркета • Каравани • Кемпери • Аксесоари

Телефони: +40 745 753 888, +40 359 180 979
Адрес: Str. Micsunelelor nr.17, Oradea, Romania

www.vanuva.ro
contact@vanuva.ro

 

препоръчани новини

Антон Кьосев, собственик на Глемпинг Алианс: Направихме първия модерен...

Антон Кьосев, собственик на Глемпинг Алианс: Направихме първия модерен...

За българите къмпингуването традиционно е свързано с природата – на планина или на морския бряг. Глемпинг...

Търсим парцел за проектиране на нов къмпинг

Търсим парцел за проектиране на нов къмпинг

Третото издание на конкурса за студентски проекти за изграждане на къмпинг стартира с избор на терен. Помните...