Музей на етеричните масла, гр. Казанлък

15.07.2020
Музей на етеричните масла, гр. Казанлък

"Добре дошли в ароматния свят на етеричните масла!" С този призив единственият в България музей на етеричните масла кани всички почитатели на природните аромати да го посетят.

Музеят на етеричните масла е открит през 2018 г. И макар създаден наскоро, стъпва върху дългогодишната традиция и разчита на опита и знанията на Института по розата и етеричномаслените култури, който е единствен по рода си в света.

Интересните, красиви и ароматни "експонати" ви посрещат още в двора на музея.

Музеят представя постоянна експозиция на етерично-маслени продукти, предимно масла. Тя е уникална с това, че освен информативно и илюстративно, предоставя възможност на посетителите да опознаят продуктите и непосредствено чрез сетивата си.

В една от залите на музея са ситуирани стъкленици с масла и аромати - на ваше разположение за тестване.

Тук не само ще се запознаете с технологиите за производство на ценните продукти, но и ще разберете какви са ботаническите характеристики на билките, от които са извлечени.

Ще се потопите във вълшебнен свят на масла и аромати и ще се сближите с етерично-маслените култури. А в магазина към музея ще имате най-добрата възможност за избор на продукт от тях.

Всички продукти, предлагани в комплекса, са произведени от Алба Групс ЕООД – сертифициран производител на етерични масла, която използва най-съвременните технологии в съчетание с дългогодишен професионален опит.

Качеството на продукцията се гарантира от специализираните лаборатории към Института по розата и етеричномаслените култури, който изготвя подробни анализи за състава ѝ.

Изследванията и иновациите, които се извършват в комплекса са насочени към трайното производство на етерични масла и култури и имплементирането им в козметичната и хранителната  индустрии.

Продуктите в комплекс „Музей на етеричните масла“ са изцяло натурални и са наследили традицията  в производството на етерични масла на Долината на розите.

 

Музей на етеричните масла

Работно време: всеки ден от 09:00 до 19:00 ч.

Цена 2020 г.: възрастни - 6 лв., ученици и студенти - 2 лв., деца до 7 години - безплатно, беседа на български, английски, турски и руски език - безплатно.

https://eomuseum.com/
info@eomuseum.com
087 624 1515

гр. Казанлък, бул. Освобождение 49