Място за къмпинг Кариерата

Държава: България

Точен адрес: пещера Леденика, гр. Враца

GPS координати: Ширина: 43.1905 - Дължина: 23.5207

Място за къмпинг "Кариерата" се намира на територията на Природен парк "Врачански Балкан". То е изградено с много усилия и средства както от страна на Парка, така и с подкрепата на местни и чужди организации, фирми и физически лица. Намира се в местността "Кариерата" над с. Згориград, където преди години е съществувала кариера. Зоната е облагородена, като са изградени беседки, огнища, алпинеум и са засадени 20 дървета. На място има вода за миене, която извира от скалите, а на около 1.5 км. по пътя има чешма с питейна вода. Към началото на летен сезон 2015 няма изградени тоалетни, но от Парка планират това да се случи.

Мястото е подходящо за къмпингуване както на палатка, така и с кемпери и каравани. До него може да стигнете като тръгнете от Враца по посока пещерата Леденика. Намира се на два завоя след разклона за с. Згориград. Ако вървите пеша, тръгвате по познавателен маршрут “Враца - пещера Леденика” с начална точка Прохода Вратцата. След 30 мин. ще достигнете кариерата, където е обособен къмпингът.

Ако случайно сте пропуснали да напазарувате, може да закупите най-необходимите неща от магазина в с. Згориград на около 3 км. Ако пък искате да хапнете в заведение, може да посетите Дома на алпиниста и хотел Чайка на около 2 км. от зоната за къмпинг.

Грижете се за мястото като за дома ви! Приятен престой!

времето в къмпинга

weather icon

маршрут до къмпинга