Най-красивите къмпинги в Германия (галерия)

08.07.2021
Най-красивите къмпинги в Германия (галерия)

С палатка, каравана или кемпер, на Балтийско море, на остров в Рейн или в баварските Алпи: в Германия има безброй къмпинги. И много от тях са истинска наслада за окото.

Ето десетте фаворита на германската редакция на Дойче Веле:

Парк-къмпинг Кюлунгсборн
Добре дошли на Балтийско море! Слънце, пясък и море: на площ от 12 хектара в непосредствена близост до морето е разположен къмпинг Кюлунгсборн. Паркът предлага къмпинг-места на слънце и на сянка на 50 метра от морето. На един хвърлей място от него се намира и едноименният морски курорт.


 

Вулфенер Халс
И този къмпинг е на морския бряг, и още по-точно - намира се на остров Фемарн, който предлага прекрасни условия за сърфисти и любители на други водни спортове. Вулфенер Халс предлага 345 паркоместа, 20 бунгала, 8 хотелски стаи и три ресторанта. Фемарн е третият по големина германски остров с пясъчни плажове, стръмни склонове, китни селца и около 2000 часа слънце в годината.Хавелберге
В южна посока стигаме до мекленбургските езера. Сред тях се намира парк-къмпинг Хавелберге. Мястото е защитено от туристическия поток на Воблицзее, има свой плаж и голяма зелена площ за слънчеви бани. Гостите могат да наемат кану, каяк, моторна лодка или лодка с гребла. А който разполага със собствена лодка, може да ползва пристанището.Парк-къмпинг Луксоазе
Името отговаря на категорията: този петзвезден къмпинг предлага богата анимационна програма, площадки за игри и спорт, стена за катерене, собствен уелнес център със сауна, парна баня, инфрачервена кабина и други. Наблизо има и игрище за голф, а в района - много забележителности, сред които са природният парк "Саксонска Швейцария", прекрасният Дрезден, множество стари замъци и крепости.

 


Къмпинг Зюдзее
В района на Люнебургер Хайде недалеч от Вицендорф на брега на езеро с плажна ивица е разположен къмпинг Зюдзее. Той разполага със 726 паркоместа за туристи, 579 постоянни места за къмпингуване и 51 дървени къщички. Близки туристически атракции са парковете "Золтау" и "Серенгети". Да не забравяме и пейзажите с пирена, който цъфти в късното лято и оцветява полята в лилаво.

 


Къмпинг-остров Зоненверт
На това място река Мозел лъкатуши между отвесни склонове с лозови насаждения, красиви замъци и живописни селища. Между Кобленц и Кохем се намира къмпинг Зоненверт, разположен на едноименното островче насред реката. От него се открива прекрасна гледка към Мозел и лозята по склоновете край нея.

 


Къмпинг Мюнстертал
5-звездният къмпинг Мюнстертал с плувен басейн, сауна и спортни площадки е заобиколен от полята и горите на Шварцвалд в Южна Германия. От прага на караваната или палатката се открива величествената планинска панорама. Шварцвалд е популярна дестинация за любителите на ски-спортовете през зимата и на планинските преходи през лятото.

 


Къмпинг Вагинг ам Зее
Още пò на юг стигаме до плаж-къмпинг Вагинг ам Зее в Горна Бавария. Освен места за палатки и каравани, той предлага също апартаменти и дървени къщички във формата на бъчва. Освен това гостите могат да ползват спортните площадки, уелнес-парка, лятното кино и специалното паркур-съоръжение за кучета с душове за четириногите. Недалеч са замъкът Херенкимзее, Залцбург и областта Берхтесгаденер Ланд.

 


Къмпинг Банвалдзее
Едва ли може да има по-подходящо място за този къмпинг в областта Алгой: разположен е на брега на езеро, само на няколко километра от известния замък Нойшванщайн, насред величествена алпийска панорама. Туристически маршрути, преходи с велосипед, посещения на забележителности - къмпингът с 480 паркоместа предлага всичко необходимо за една незабравима почивка.

 


Курортен къмпинг Цугщпитце
Този петзвезден къмпинг се намира в Алпите, в подножието на Цугшпитце край Гармиш-Партенкирхен. Със своите 2962 метра Цугшпитце е най-високият връх в Германия. Тук човек може да се разхожда на воля, да кара велосипед през лятото и ски през зимата. Ако нямате палатка или каравана, можете да нощувате в някоя от многото баварски планински хижи в района.

 

Източник: www.dw.com
 

препоръчани новини

Отваря врати най-големият шоурум за кемпери у нас

Отваря врати най-големият шоурум за кемпери у нас

CamperShop шоурум, на площ от 900 м², отваря врати на 3 февруари с много промоции. Най-новият търговски...

Дамян / damyanxo: Не тръгвам в планината без палатка, спален чувал и шалте в...

Дамян / damyanxo: Не тръгвам в планината без палатка, спален чувал и шалте в...

Има много герои в социалните мрежи. Някои са истински, други не толкова. Избрахме да ви срещнем с една истинска и...