Най-странното колело: Cercle The World с вградени в рамката стол, маса и легло

25.10.2022
Най-странното колело: Cercle The World с вградени в рамката стол, маса и легло

Cercle The World е трансформърс велосипед с вградени в рамката му стол, маса и легло. Премиерата му се състоя на събитието Eurobike 2022 това лято.
 

Преди шест години Бернхард Собота взима раницата си и напусна родния си град Мюнхен, Германия, за да се скита из Европа. Успява да прекоси Алпите пеша, но докато стигне до Италия, краката силно го заболяват. Заради това Собота си взема малък велосипед.

Изведнъж бях изключително щастлив“, споделя той във Фейсбук. „Цялото това изтощително ходене ми позволи да прогледна за това гениално изобретение, което наричаме велосипед.“

Любовта на германеца към велопътешествията в крайна сметка го подтиква да създаде иновативен велосипед, наречен от него Cercle The World. Прототип на велосипеда, който може да се трансформира в изискан малък къмпинг, се появи на събитието Eurobike 2022 през юли. Дизайнът му се върти около наличието на стол, маса и легло, които са сгънати в рамката. Той използва магнити, за да постигне това, и велосипедът се превръща в режим на стол за секунди, каза Собота. С рамка и два стълба за палатка, добавени към сместа, тя също се превръща в палатка за къмпинг.

Велосипедът може да бъде много повече от просто транспортно средство“, каза Собота.

Собота и брат му прекарват 2 години в разработването на прототипа. След повече от 2000 км тестове той най-накрая напълно завършен през август. Основният елемент на дизайна на велосипеда е, разбира се, кръглата рамка. Леглото, стола и масата се сгъват в центъра, а кормилото е над тях.

Чантите с багаж се закрепват отпред и над задното колело. При разпъване на стола и масата велосипедът се превръща в прилично изглеждащо работно пространство.

Когато дойде време за сън, столът се превръща в легло. С поставянето на надуваем дюшек върху него удобството вече е налице.

Cercle The World е проектиран да се побира в европейски влакове. Кормилната му система е задвижваната с жила.

Собота планира да направи още Cercles чрез кампания за групово финансиране тази година. Кампанията ще бъде съпътствана от обиколка на света с велосипеди заедно с близък негов приятел. Кампанията все още не е обявена. Ако това стане, велосипедът вероятно няма да е евтин. Сред многото си специфични части, Cercle използва скоростна кутия Pinion P1.18, чиято цена е около $2000.
 

 

Веселин Вълев
Camping.bg

Източник: gearjunkie.com
Photo credit: Cercle The World

 

Следвайте  Camping.bg  в:

    

 

 

препоръчани новини

Термален къмпинг Велинград ще краси корицата на Къмпинг пътеводителя на...

Термален къмпинг Велинград ще краси корицата на Къмпинг пътеводителя на...

Представяме ви корицата на новия Къмпинг пътеводител на България за 2023 година. На нея е Термален къмпинг...

Търси се парцел за проектиране на нов къмпинг

Търси се парцел за проектиране на нов къмпинг

Четвъртото издание на конкурса за студентски проекти за изграждане на къмпинг стартира с избор на терен. В...