Необичайни места за спане в Дания

13.08.2016
Необичайни места за спане в Дания

Дания, освен че е подредена, зелена и с висок стандарт на живот има много, ама наистина много къмпинги. Нашият любим тип туризъм е толкова развит там, че съгласно данни на Евростат броят на нощувките в датските къмпинги на годишна база надвишават тези в хотелите.

Тук избрахме да ви представим няколко наистина нестандартни места за нощувка в най-южната скандинавска държава. Някои от тях не са къмпинги, но са любопитни заради идеята и реализацията им.

Да спите в гигантски бирен кен

Всяка година през месец август до гр. Скандеборг се провежда фестивалът Smukfest. Той стартира през 1979 и освен, че ще се забавлявате на хубава музика на живо, ще можете и да се настаните в огромни бирени кутийки. Те са с капацитет за 2-ма души и отлично обзаведени за един наистина комфортен фестивал.

 

Вижте Копенхаген от хотел на вода

Хотел CPHLiving е акостирал на градското пристанище. Той разполага с 12 двойни стаи и е уникална възможност да видите Копенхаген от друг ъгъл. Корабът е базиран на баржа, построена в Германия, след това удължена в Полша, модернизирана в Естония и за финал през 2008 г. закотвена в центъра на Копенхаген.

 

Замъкът с духовете

Днес, замъкът Драгсхолм представлява луксозен бутиков хотел в датската провинция. Но замъкът има дълга история и не един, а цели три духа. Прекарайте вечер със "Сивата лейди" и другите приятелски настроени духове на Драгсхолм.

 

Да се събудиш сред вълци и мечки

Къмпирайте на диво в парка Scandinavisk Dyrpark, до гр. Аархус. Може да се настаните в уникална "лавву" палатка, използвана в миналото от племето Сами в Северна Скандинавия и да се събудите воя на вълци или рева на мечки около вас.

 

Най-малкият хотел в света

Хотел Централ в Копенхаген дава изцяло ново значение на фразата "малък луксозен хотел". Той разполага само с 1 стая (!) и е кацнал върху градско кафене. Цената на стаята е 240 евро на вечер.

 

Прекарайте вечер в затвора

Хотел Den Gamle Arrest се помещава в сградата на бивш затвор в центъра на Рибе - най-старият град в Дания. Старите килии са превърнати в модерни стаи, но с дъх на миналото.

 

Да спиш във фар

Фарът Ханстхолм е построен през 1843 г. на крайбрежието на Северно море. За кратко е бил фарът с най-мощната светлина в света. Както се досещате, от мястото се откриват впечатляваща гледка.

 

Отведете семейството си в прерията

За една наистина уникална почивка може да наемете прериен фургон и да се впуснете в датската провинция. Спирайте в малки селца по пътя си, за да усетите истинската датска култура.

 

Върнете се в желязната епоха

Земята на легендите е невероятен музей на открито. През лятото може да вземете семейството си и да отседнете в село от желязната епоха. Една подробност - трябва наистина да живеете, както са го правили по онова време. Така, че кажете "Довиждане" на цивилизацията и прекарайте една уникална лятна почивка.

Източник: visitdenmark.com

Camping.bg

препоръчани новини

Новият Къмпинг пътеводител на България

Новият Къмпинг пътеводител на България

Новият Къмпинг пътеводителят на България вече е в печат. Той ще съдържа информация за 29 български къмпинга. През...

България има нужда от много нови къмпинги

България има нужда от много нови къмпинги

Къмпинг туризмът е един от най-динамично развиващите се сектори в Европа и света. Официалните статистики на...